Vluchtelingenpaspoort

Woont u in Nederland, heeft u niet de Nederlandse nationalitieit en heeft u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak.

Wat u moet weten

Op locatie bezorgen

U kunt ervoor kiezen om uw paspoort op locatie te laten bezorgen. Dit kan bij u thuis zijn, maar mag ook op een andere locatie binnen Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De bezorging kost € 5 per locatie. Deze bezorging wordt uitgevoerd door Dynasure. Meer uitleg over het bezorgen op locatie vindt u in een kort filmpje.


Geldigheid

Hoe lang het vluchtelingenpaspoort geldig is, hangt af van uw verblijfsvergunning. Het is maximaal vijf jaar geldig.


Kwijt of gestolen

Is uw vluchtelingenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Halderberge maakt u een afspraak op het gemeentehuis. Kies voor: Aanvraag reisdocument + vermissing. Aan de balie wordt de aangifte van vermissing voor u opgemaakt. Daarna kunt u direct uw nieuwe vluchtelingenpaspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Vindt u uw vluchtelingenpaspoort terug? Lever dit dan in bij de gemeente. Het is namelijk niet meer geldig.


Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid

Meenemen

Kosten

De kosten voor dit paspoort zijn € 55,35. 

Uw Reactie
Uw Reactie