Vluchtelingenpaspoort

Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationalitieit en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak.

Vanaf 3 december 2018 is onze snelbalie geopend. U kunt uw paspoort afhalen zonder een afspraak te maken. De snelbalie is op maandag en woensdag open van 8.30-19.30 uur, dinsdag en donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.30 uur.

Wat u moet weten

Geldigheid

Hoe lang het vluchtelingenpaspoort geldig is, hangt af van uw verblijfsvergunning. Het is maximaal vijf jaar geldig.


Kwijt of gestolen

Is uw vluchtelingenpaspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Halderberge maakt u gewoon een afspraak op het gemeentehuis. Aan de balie wordt de aangifte van vermissing voor u opgemaakt. Daarna kunt u direct uw nieuwe vluchtelingenpaspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Vindt u uw vluchtelingenpaspoort terug? Lever dit dan in bij de gemeente. Het is namelijk niet meer geldig.


Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid

Meenemen

Kosten

Document Prijs
Vluchtelingenpaspoort € 65,30
Extra kosten spoedaanvraag  € 47,55