Paspoort of identiteitskaart kwijt

Algemeen

Geef zo snel mogelijk door dat uw paspoort kwijt of gestolen is bij de gemeente. U hoeft geen melding te maken bij de politie. Is het paspoort of de identiteitskaart vermist van uw kind onder de 12 jaar? En heeft u het gezag? Ook dan moet u dit melden bij de gemeente. Geef aan in het veld 'Duidelijke omschrijving wat er gebeurd is' dat het gaat een paspoort of identiteitskaart van uw kind jonger dan 12 jaar.

Wat moet u weten?

Wie kan de aangifte van vermissing invullen?

personen die staan ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Halderberge die hun paspoort of identiteitskaart kwijt zijn.

Paspoort kind

  • één van de ouders of gezaghouders van kinderen tot en met 11 jaar
  • één van de ouders of gezaghouders van kinderen vanaf 12 jaar
  • kinderen vanaf 12 jaar mogen zelf aangifte van vermissing doen en een nieuw paspoort aanvragen. Hiervoor is vooraf toestemming nodig van beide ouders of gezaghouders

Hoe lang duurt het voor de vermissing verwerkt is?

Na het invullen krijgt u meteen een e-mail met uw verklaring in een pdf-bestand. Binnen twee werkdagen is uw verklaring van vermissing verwerkt in het systeem. U krijgt een e-mail ter bevestiging.

Wat moet u doen als u in het buitenland uw reisdocument kwijt raakt?

Verblijft u in het buitenland, dan vult u op deze pagina online de verklaring van vermissing in met uw Digid. Voor meer informatie kijkt u op de website van Rijksoverheid.

Uw oude paspoort teruggevonden?

Heeft u een nieuw paspoort aangevraagd en vindt u daarna uw oude paspoort terug? Dan moet u uw oude paspoort inleveren bij de gemeente.

Heeft u aangifte gedaan van vermissing, maar nog geen nieuw paspoort aangevraagd? Ook dan moet u uw teruggevonden paspoort inleveren bij de gemeente.

De aangifte van de vermissing kan niet worden teruggedraaid. Het document wordt vernietigd.

Voorkom opname in het Register paspoortsignaleringen

Geeft u ten minste drie documenten op als vermist in een periode van vijf jaar? En heeft u daarvoor geen plausibele reden? Dan kan dit leiden tot opname in het Register paspoortsignaleringen. Opname in dit Register heeft gevolgen voor het recht op een reisdocument.

Wat kost het?

De aangifte van vermissing is gratis. Voor de aanvraag van een nieuw documenten worden wel kosten in rekening gebracht. Zie pagina paspoort of identiteitskaart.