Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Paspoort

Heeft u de Nederlandse nationaliteit dan kunt u bij ons direct uw paspoort aanvragen. U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort persoonlijk afhalen aan onze snelbalie.

Wat u moet weten

Op locatie bezorgen

U kunt ervoor kiezen om uw paspoort op locatie te laten bezorgen. Dit kan bij u thuis zijn, maar mag ook op een andere locatie binnen Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De bezorging kost € 5 per locatie. Deze bezorging wordt uitgevoerd door Dynasure. Meer uitleg over het bezorgen op locatie vindt u in een kort filmpje.


Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u uw aanvraag doet voor 14.00 uur, dan kunt u het paspoort meestal de volgende werkdag na 10.30 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra. Heeft u vragen, dan kunt u bellen naar 14 0165.


Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Halderberge kunt u dit online doorgeven. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente. Dit document is niet meer geldig. Maak een afspraak om een nieuw paspoort aan te vragen.


Reizen met kinderen

Kinderen moeten altijd een eigen paspoort of identiteitskaart bij zich hebben als ze naar het buitenland reizen. Zie ook: reizen met kinderen.


Zakenpaspoort

Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's.


Visum

Ieder land heeft eigen regels voor buitenlanders die hun land bezoeken. Soms is een geldig Nederlands paspoort voldoende. Maar het is ook mogelijk dat u een visum nodig heeft. Gaat u naar het buitenland? Lees de informatie van de Rijksoverheid over visa.


Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit?

Als u (nog) niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kijk dan op de pagina Nederlander worden.


Vingerafdrukken

Bij uw aanvraag voor een paspoort nemen wij twee vingerafdrukken.


Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid. 

Meenemen

Bij het aanvragen of vernieuwen van uw paspoort

  • Betalen kan contant of per pin. 
  • Alle identiteitskaarten en paspoorten die in uw bezit zijn, ook als ze zijn verlopen.
  • Een pasfoto, let daarbij op de eisen. Uw pasfoto mag maximaal een half jaar oud zijn. Nieuwe foto nodig? U kunt zelf pasfoto's maken in de publiekshal.

Jonger dan 18 jaar

Kosten

Document Prijs
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 56,55
Paspoort (10 jaar geldig) € 74,75
Extra kosten bezorgen op locatie € 5,00
Extra kosten spoedaanvraag € 50,90
Uw Reactie
Uw Reactie