Paspoort

U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort persoonlijk afhalen aan onze snelbalie.

Vanaf 3 december 2018 is onze snelbalie geopend. U kunt uw paspoort afhalen zonder een afspraak te maken. De snelbalie is op maandag en woensdag open van 8.30-19.30 uur, dinsdag en donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.30 uur.

Wat u moet weten

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Heeft u vragen, dan kunt u bellen naar 14 0165. Als u uw aanvraag doet voor 14.00 uur, dan kunt u het paspoort meestal de volgende werkdag ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.


Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Halderberge maakt u een afspraak bij de gemeente. Aan de balie wordt de aangifte van vermissing voor u opgemaakt. Daarna kunt u direct uw nieuwe paspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Dit document is niet meer geldig.


Reizen met kinderen

Kinderen moeten altijd een eigen paspoort of identiteitskaart bij zich hebben als ze naar het buitenland reizen. Zie ook: reizen met kinderen.


Zakenpaspoort

Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's.


Visum

Ieder land heeft eigen regels voor buitenlanders die hun land bezoeken. Soms is een geldig Nederlands paspoort voldoende. Maar het is ook mogelijk dat u een visum nodig heeft. Gaat u naar het buitenland? Lees de informatie van de Rijksoverheid over visa.


Vingerafdrukken

Bij uw aanvraag voor een paspoort nemen wij twee vingerafdrukken.


Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid. 

Meenemen

Bij het aanvragen of vernieuwen van uw paspoort

  • Betalen kan contant of per pin. 
  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn, ook als ze zijn verlopen.
  • Een pasfoto, let daarbij op de eisen. U kunt zelf pasfoto's maken in de publiekshal.

Jonger dan 18 jaar

Kosten

Document Prijs
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 52,00
Paspoort (10 jaar geldig) € 65,30
Zakenpaspoort € 65,30
Extra kosten spoedaanvraag € 47,55