Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2020

Wethouder Hans Wierikx maakte op woensdagavond 1 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend.
De genomineerden zijn dit jaar: Mark Buijs (inspirator cultureel erfgoed), Aad Rijpsma (schilder/kunstenaar) en Joep de Wildt (tonprater). Stemmen op uw favoriet kan tot 1 oktober.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Surplus kan u hierbij ondersteunen.

Wat moet u weten?

Aanmelden als mantelzorger

Wilt u zich aanmelden als mantelzorger? Dat waarderen wij zeer. Vul onderstaand formulier in of neem contact op met Surplus als u meer informatie wilt. U vindt de contactgegevens op deze pagina.

pdf Aanmeldformulier mantelzorger (PDF, 378.95 KB)

Vragen?

Bent u mantelzorger? Of krijgt u mantelzorg? Dan kunt u hulp krijgen. Zo kan een vrijwilliger bij u thuis langskomen om uw mantelzorger eens wat vrije tijd te geven. Heeft u vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met Surplus.

Contactgegevens:
Patricia den Bakker: 06-10526950
Tessa van Verseveld: 06-10918131
Email-adres: mantelzorg.halderberge@surplus.nl

Kijk ook eens op www.mantelzorghalderberge.nl voor informatie over mantelzorg.

Huishoudelijke hulp

Bent u als mantelzorger overbelast of dreigt u dat te worden? U kunt via de gemeente gebruik maken van de Dienstencheque huishoudelijke hulp.

Bedankje

De gemeente Halderberge waardeert haar mantelzorgers en daarom mag Surplus namens de gemeente ook dit jaar de mantelzorgwaardering aanbieden. Deze mantelzorgwaardering kunt u vanaf 1 september aanvragen.

Deze waardering bestaat uit twee delen:

  • Een waarderingsbedrag van € 100 die kan worden aangevraagd door de zorgvrager. Dit bedrag is bedoeld voor de mantelzorger als waardering voor zijn/haar inzet.
  • Vijf waarderingsbonnen met een totale waarde van € 100 die kunnen worden ingeleverd bij diverse lokale ondernemingen. De zorgvrager kan deze bonnen aanvragen voor 1 mantelzorger.

Dus verleent u zorg voor een naaste die meer is dan gebruikelijk? Vraag dan de mantelzorgwaardering aan. 

Digitaal aanvragen

U kunt deze tussen 1 september en 31 oktober 2020 aanvragen via www.mantelzorghalderberge.nl Op deze website vindt u ook de voorwaarden waaraan u moet voldoen om de mantelzorgwaardering aan te vragen. Let op: de mantelzorgwaardering moet elk jaar opnieuw worden aangevraagd, omdat de situatie veranderd kan zijn.

Aanvraag op papier

Wilt u de aanvraag liever op papier ontvangen? Bel dan met Surplus op telefoonnummer 0165-313100, zodat het formulier kan worden opgestuurd. Zijn er vragen over de waardering? Neem contact op met Surplus en vraag naar Patricia den Bakker of Tessa van Verseveld. Ook kan er gemaild worden naar mantelzorg.halderberge@surplus.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie