Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2020

Wethouder Hans Wierikx maakte op woensdagavond 1 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend.
De genomineerden zijn dit jaar: Mark Buijs (inspirator cultureel erfgoed), Aad Rijpsma (schilder/kunstenaar) en Joep de Wildt (tonprater). Stemmen op uw favoriet kan tot 1 oktober.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Gezondheidsverklaring

Bent u ouder dan 75 jaar en wilt u uw rijbewijs vernieuwen dan heeft u een gezondheidsverklaring (voorheen: eigen verklaring) nodig. Een gezondheidsverklaring is ook nodig voor het aanvragen of verlengen van rijbewijs C, D en E. Tevens bij een medische noodzaak.

Alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot 1 juni 2020. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Wat u moet weten

U vult een gezondheidsverklaring in als: 

U kunt de gezondheidsverklaring invullen op Mijn CBR. U logt in met DigiD. U betaalt de verklaring via iDeal. U kunt de gezondheidsverklaring ook op papier invullen. Deze kunt u kopen bij de snelbalie tijdens openingstijden in het gemeentehuis.

De gezondheidsverklaring is een jaar geldig.


Zelf invullen

U vult de verklaring zelf in. Het gaat namelijk om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring. Daarna verstuurt u deze naar het CBR.


Keuringsverslag

Na ongeveer 5 werkdagen ontvangt u een keuringsverslag voor de arts en eventuele andere formulieren die u moet laten invullen. 

Pas DAARNA maakt u een afspraak voor een rijbewijskeuring bij een arts die u zelf kiest. Bent u al onder behandeling bij een specialist, dan kunt u vaak ook daar terecht. Als het nodig is, dan verwijst het CBR u naar een medisch specialist. U ontvangt dan een verwijsbrief. De specialist onderzoekt u en stuurt een rapport naar het CBR. Het CBR kan u doorverwijzen voor het doen van een rijtest. 

Let op: Wachttijden bij het CBR zijn lang. Wij raden u aan om de medische keuring minstens 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen.

Meenemen

  • Uw rijbewijs

Kosten

De gezondheidsverklaring kost € 37,80.

Uw Reactie
Uw Reactie