Gezondheidsverklaring

Algemeen

Bent u ouder dan 75 jaar en wilt u uw rijbewijs vernieuwen dan heeft u een gezondheidsverklaring nodig. Een gezondheidsverklaring is ook nodig voor het aanvragen of verlengen van rijbewijs C, D en E. En ook bij een medische noodzaak.

Wat u moet weten

U vult een gezondheidsverklaring in als:

U kunt de gezondheidsverklaring invullen op Mijn CBR. U logt in met DigiD. U betaalt de verklaring via iDeal. U kunt de gezondheidsverklaring ook op papier invullen. Deze kunt u kopen bij de snelbalie tijdens openingstijden in het gemeentehuis.

De gezondheidsverklaring is een jaar geldig.

Zelf invullen

U vult de verklaring zelf in. Het gaat namelijk om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring. Daarna verstuurt u de verklaring naar het CBR.

Keuringsverslag

Na ongeveer 5 werkdagen ontvangt u een keuringsverslag voor de arts en eventuele andere formulieren die u moet laten invullen. 

Pas daarna maakt u een afspraak voor een rijbewijskeuring bij een arts die u zelf kiest. Bent u al onder behandeling bij een specialist? Dan kunt u vaak ook daar terecht. Als het nodig is, dan verwijst het CBR u naar een medisch specialist. U ontvangt dan een verwijsbrief. De specialist onderzoekt u en stuurt een rapport naar het CBR. Het CBR kan u doorverwijzen voor het doen van een rijtest. 

Let op: Wachttijden bij het CBR zijn lang. Wij raden u aan om de medische keuring minstens 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen.

Meenemen

  • Uw rijbewijs

Kosten

De gezondheidsverklaring kost € 41,00.