Gezondheidsverklaring

Bent u ouder dan 75 jaar en wilt u uw rijbewijs vernieuwen dan heeft u een gezondheidsverklaring (voorheen: eigen verklaring) nodig. Een gezondheidsverklaring is ook nodig voor het aanvragen of verlengen van rijbewijs C, D en E. Tevens bij een medische noodzaak.

Wist u dat uw rijbewijs in sommige gevallen langer geldig is, vanwege de coronacrisis? Bekijk wat geldt voor uw rijbewijs. 

Wat u moet weten

U vult een gezondheidsverklaring in als: 

U kunt de gezondheidsverklaring invullen op Mijn CBR. U logt in met DigiD. U betaalt de verklaring via iDeal. U kunt de gezondheidsverklaring ook op papier invullen. Deze kunt u kopen bij de snelbalie tijdens openingstijden in het gemeentehuis.

De gezondheidsverklaring is een jaar geldig.


Zelf invullen

U vult de verklaring zelf in. Het gaat namelijk om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring. Daarna verstuurt u deze naar het CBR.


Keuringsverslag

Na ongeveer 5 werkdagen ontvangt u een keuringsverslag voor de arts en eventuele andere formulieren die u moet laten invullen. 

Pas DAARNA maakt u een afspraak voor een rijbewijskeuring bij een arts die u zelf kiest. Bent u al onder behandeling bij een specialist, dan kunt u vaak ook daar terecht. Als het nodig is, dan verwijst het CBR u naar een medisch specialist. U ontvangt dan een verwijsbrief. De specialist onderzoekt u en stuurt een rapport naar het CBR. Het CBR kan u doorverwijzen voor het doen van een rijtest. 

Let op: Wachttijden bij het CBR zijn lang. Wij raden u aan om de medische keuring minstens 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen.

Meenemen

  • Uw rijbewijs

Kosten

De gezondheidsverklaring kost € 39,30.

Uw Reactie
Uw Reactie