Vrijwilligerswerk

Algemeen

U wilt graag iets doen voor iemand anders. Of misschien zoekt u juist iemand die u ergens bij kan helpen. Of wilt u zich onbetaald inzetten voor een goed doel of organisatie? Dan kan de Vrijwilligerscentrale Halderberge u daarbij helpen.

Vrijwilligerswerk doen?

De Vrijwilligerscentrale Halderberge koppelt vraag en aanbod aan elkaar voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen en mensen of instellingen die een vrijwilliger zoeken. Kijk op www.halderbergevoorelkaar.nl Hier vindt u informatie en kunt u direct zien of er vrijwilligerswerk in Halderberge is dat u leuk vindt om te doen. Ook kunt u hier uw hulpvraag stellen. komt u er niet uit? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Halderberge.

Verzekering van vrijwilligers

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wat kunt u doen om u hiervoor te verzekeren?

  • Maak goede afspraken met elkaar, voordat u aan de slag gaat
  • Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering, dan bent u voor dergelijke ongelukjes verzekerd. Neem wel even contact op met uw verzekering om hier melding van te maken, voordat u met vrijwilligerswerk aan de slag gaat. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, dus controleer of dit bij u het geval is! Bij een ongelukje bespreekt u samen met de ander wat u op welke verzekering verhaalt. 
  • Bij georganiseerd vrijwilligerswerk maakt u meestal ook gebruik van uw aansprakelijkheidsverzekering. Soms wordt deze aangevuld met de vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente. Informeer bij een kennismakingsgesprek hoe dit bij de desbetreffende organisatie geregeld is.   

Schadeformulier georganiseerd vrijwilligerswerk