Uw privacy en social media

Gemeente Halderberge heeft accounts op Facebook, Twitter, Instagram, Youtube en LinkedIn. Via deze accounts kun je reageren op berichten die wij publiceren.

Met onze berichten willen we inwoners, ondernemers en andere ge├»nteresseerden laten weten wat er speelt in de gemeente. Meestal vragen we ze om voor meer informatie te klikken op een link met een verwijzing naar een van onze eigen websites of die van een samenwerkingspartner.  

We gebruiken een monitoringtool om jouw berichten te beantwoorden. Met de leverancier van deze tool hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten. Binnen de monitoringtool zien we alleen jouw profielnaam, -foto en natuurlijk de persoonsgegevens die jij zelf aan ons geeft. Denk aan een adres als je een melding doet over de openbare ruimte.  

Via de social media platformen zelf kunnen wij jouw profiel bekijken, maar wij zien alleen waar jij ons toestemming voor geeft. Dit kan je zelf instellen per platform.  

Als wij social media inzetten voor advertenties, dan gebruiken wij persoonsgegevens. Die zijn niet direct herleidbaar. Het gaat bijvoorbeeld om het bereiken van vrouwen tussen de 20 en 49 jaar. Aan de hand van de gegevens die jij zelf hebt ingevuld in je profiel krijg je de advertenties dan wel of niet te zien.  

In onze monitoringtool kunnen we ook op onderwerp zoeken. Heb jij over een bepaald onderwerp iets gezegd, dan zien wij mogelijk jouw reactie. Per platform verschilt het welke informatie direct zichtbaar is. Als wij jouw profiel openen, dan zien we alleen datgene waar jij ons toestemming voor geeft.  

Verder zien we algemene gegevens van onze accounts: zoals bijvoorbeeld het aantal reacties, en het aantal likes.   

Berichten in onze monitoringtool worden bewaard. We kunnen ze op jouw verzoek verwijderen. Je moet deze berichten dan ook zelf van het betreffende platform verwijderen. Anders blijven ze daar voor ons (en anderen) zichtbaar. 

Verwijzingen vanaf onze website naar onze social media platformen zijn anoniem. 

Let op: met het aanmaken van een social media account geef je de leverancier toestemming om jouw gegevens te gebruiken voor de doeleinden die door de leverancier zijn bepaald Lees daarom eerst de privacyverklaring van de leverancier door voordat je het profiel aanmaakt.