Tweede paspoort

Algemeen

Reist u veel voor zaken of privé? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Maak hiervoor een afspraak. Een tweede paspoort is 2 jaar geldig. U wordt geadviseerd om niet met twee paspoorten gelijktijdig te reizen. U moet persoonlijk aanwezig zijn voor zowel de aanvraag als het afhalen van het document. Voor aanvragen en afhalen maakt u een afspraak.

Plan uw afspraak op tijd in

Tweede paspoort aanvragen? Maak een afspraak

Tweede paspoort klaar? Maak een afspraak voor het afhalen van uw document

Heeft u al gecheckt wanneer uw reisdocument verlengd moet worden? 
Verloopt uw paspoort of ID bewijs binnen nu en een paar maanden? Maak dan op tijd een afspraak om hem te verlengen. We verwachten dat het de komende maanden druk wordt aan de balie. Dus plan minimaal vier weken voordat uw reisdocument verlengd moet uw afspraak in.

Wat u moet weten

Om een tweede paspoort te kunnen aanvragen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn;
  • U moet aantonen dat u het tweede paspoort nodig heeft. Dit kan door analyse van het reisgedrag in het huidig paspoort (stempels, visa etc.), boekingen (ticket/hotel), brief werkgever waarin vermeld wordt welke (evt. conflicterende) landen u regelmatig bezoekt;
  • U moet regelmatig dringend reizen op een tijdstip dat uw nationale paspoort zich i.v.m. visering bij een buitenlandse vertegenwoordiging bevindt. Hiervan dient u bij de aanvraag een schriftelijk bewijs van de ambassade of het consulaat te overleggen;

Op locatie bezorgen

U kunt ervoor kiezen om uw paspoort op locatie te laten bezorgen. Dit kan bij u thuis zijn, maar mag ook op een andere locatie binnen Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De bezorging kost € 7,00 per locatie. Deze bezorging wordt uitgevoerd door Dynasure. Meer uitleg over het bezorgen op locatie.

Afspraak afhalen document

Of maak een afspraak voor het afhalen van uw document (kies voor Afhalen reisdocument)

Kwijt of gestolen

Geef zo snel mogelijk door dat uw paspoort kwijt of gestolen is: aangifte vermissing paspoort. U hoeft geen aangifte bij de politie te doen. Vindt u uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente. Dit document is niet meer geldig. Maak een afspraak om een nieuw paspoort aan te vragen.

Meenemen

  • Al uw identiteitskaarten en paspoorten, ook als ze niet meer geldig zijn.
  • Een pasfoto, niet ouder dan 6 maanden. Let op de pasfoto-eisen.
  • Nieuwe foto nodig? U kunt naar een fotograaf gaan of maak uw pasfoto in de publiekshal. 
  • Pinpas of contant geld

Kosten

DocumentPrijs
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 63,40
Paspoort (10 jaar geldig)€ 83,85
Extra kosten bezorgen op locatie€ 7,00
Extra kosten spoedaanvraag€ 57,05