Ondernemersadvisering

Ondernemersklankbord

Zoekt u hulp bij de start, de ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming? De adviseurs van het Ondernemersklankbord (OKB) helpen graag. 

De mensen die door het OKB voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerde en enthousiaste adviseurs, zoals oud-ondernemers, mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt, specialisten zoals juristen, accountants, etc.

Neem contact op met een adviseur van Team West-Brabant

Internationaal

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland adviseert ondernemers die overwegen om internationaal te gaan ondernemen. Er zijn subsidieregelingen voor MKB-ondernemers die internationaal willen ondernemen: Starters International Business (SIB)

Financiële hulp

Steun voor kleine zelfstandigen (Bbz)

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms heeft u dan recht op financiële ondersteuning of hulp om vanuit een bijstandsuitkering een eigen bedrijf te beginnen. 

Uitkering voor oudere ex-ondernemers (IOAZ)

Als u erover denkt om te stoppen als zelfstandig ondernemer omdat u onvoldoende inkomen uit uw bedrijf heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. IOAZ staat voor Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen.