Ondernemersadvisering

Hulp bij de start, de ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming nodig of wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen? Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Startende ondernemer

Ondernemersklankbord

Zoekt u hulp bij de start, de ontwikkeling of bedrijfsvoering van uw onderneming? De adviseurs van het Ondernemersklankbord (OKB) helpen graag. 

De mensen die door het OKB voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerde en enthousiaste adviseurs, zoals oud-ondernemers, mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt, specialisten zoals juristen, accountants, etc

Maak een afspraak.

Neem voor vragen of het maken van een afspraak tijdens kantooruren contact op met een adviseur. Deze zijn bereikbaar via 088-1717920 of mail naar team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl. Tijdens één van de spreekuren (alleen op afspraak) kan uw vraag verder worden besproken en eventueel een adviseringstraject worden gestart met een van de adviseurs van het Ondernemersklankbord. Aan de spreekuren zijn geen kosten verbonden. Ook kunt u worden doorverwezen naar één van de partner-dienstverleners.

De advisering richt zich op elke bedrijfsfase:

  • bij de start van de onderneming
  • bij alle aspecten van de bedrijfsvoering en ontwikkeling
  • bij faillissementspreventie
  • bij de bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging

Locatie en tijden spreekuur

Het OKB-team in de regio West-Brabant houdt wekelijks spreekuur. Op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur in de even weken zijn zij in het gemeentehuis van Halderberge. Let op: maak van tevoren een afspraak.

Op dit moment vinden alleen telefonische afspraken plaats

Ook de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Rucphen en Zundert werken samen met de adviseurs van het OKB. U kunt ook gebruik maken van de spreekuren die in de gemeentehuizen in die plaatsen worden georganiseerd. 

Kosten

Voor een adviestraject van een halfjaar betaalt u een minimumdonatie van slechts 200 euro. De adviseur brengt u in dat halfjaar ca. 6 tot 8 bezoeken.

Internationaal

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland adviseert ondernemers die overwegen om internationaal te gaan ondernemen. Er zijn subsidieregelingen voor MKB-ondernemers die internationaal willen ondernemen: Starters International Business (SIB). Hier vindt u informatie over deze regelingen
 

Financiële hulp

Steun voor kleine zelfstandigen (Bbz)

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms heeft u dan recht op financiële ondersteuning of hulp om vanuit een bijstandsuitkering een eigen bedrijf te beginnen. Via het werkplein vindt u meer informatie

Uitkering voor oudere ex-ondernemers (IOAZ)

Als u erover denkt om te stoppen als zelfstandig ondernemer omdat u onvoldoende inkomen uit uw bedrijf heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. IOAZ staat voor Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. Via het werkplein vindt u meer informatie