Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2020

Wethouder Hans Wierikx maakte op woensdagavond 1 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend.
De genomineerden zijn dit jaar: Mark Buijs (inspirator cultureel erfgoed), Aad Rijpsma (schilder/kunstenaar) en Joep de Wildt (tonprater). Stemmen op uw favoriet kan tot 1 oktober.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Inschrijven in Registratie Niet-Ingezetenen

Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Bijvoorbeeld om hier te werken of te studeren? Dan kunt u zich laten inschrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) bij een RNI-loket in Nederland. U krijgt dan een burgerservicenummer (BSN).

Wat moet u weten

  • Als u korter dan 4 maanden in Nederland verblijft en met de Nederlandse overheid te maken hebt, bent u niet-ingezetene. U kunt zich dan laten inschrijven bij een van de 17 NRI-loketten in Nederland. Als u bent ingeschreven, krijgt u een BSN. Dit nummer heeft u bijvoorbeeld nodig voor uw contacten met de Nederlandse overheid, onderwijs, zorg en belastingen. Het dichtsbijzijnde RNI-loket is bij de gemeente Breda.
  • De Rijksoverheid geeft meer informatie over de inschrijving in de RNI.

Hoe het werkt

  • De medewerker van de RNI-gemeente stelt u een aantal vragen, bijvoorbeeld hoe lang u in Nederland wilt blijven.
  • De medewerker van de RNI-gemeente controleert uw identiteit en of u al bent ingeschreven.
  • Als alles akkoord is, schrijft de gemeente u in het RNI in.

Kosten

De inschrijving is gratis.

Uw Reactie
Uw Reactie