Horeca

Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Ook als er andere leidinggevenden komen, de organisatievorm verandert of als u bouwtechnische aanpassingen doet. U krijgt deze vergunning als u aan een aantal eisen voldoet. Maak een afspraak via 14 0165.

Let op: Start u een horecabedrijf? Dan heeft u naast de drank- en horecavergunning ook een horeca-exploitatievergunning nodig. Als u een horecabedrijf start, maar geen alcohol gaat verkopen, dan hoeft u alleen een horeca-exploitatievergunning aan te vragen. 

 

Wat u moet weten

Wanneer is de drank- en horecavergunning nodig?

  • Als u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
  • Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert.
  • Als de ondernemersvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak naar een BV.
  • Als iemand anders ondernemer wordt of er komen andere leidinggevenden.
  • Als u alcohol wilt verkopen of schenken.

Aanvragen drank- en horecavergunning (eHerkenning, niveau 2+)

Wanneer niet nodig?

Organiseert u een feest of evenement en wilt u daar drank verkopen? Vraag dan een ontheffing aan

Aanvragen ontheffing drank- en horecavergunning (eHerkenning, niveau 2+)


Wanneer is een horeca-exploitatievergunning nodig?

  • Als u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij wilt starten of overnemen.
  • Als de ondernemersvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak naar een BV.
  • Als iemand anders ondernemer wordt of er komen andere leidinggevenden.

Aanvragen horeca-exploitatievergunning (eHerkenning, niveau 2+)

Let op: Als u een drank- en horecavergunning heeft aangevraagd, moet u daarnaast ook een horeca-exploitatievergunning aanvragen.

Bijlagen meesturen

Bij de aanvraag van een drank- en horecavergunning en/of een horeca-exploitatievergunning vragen wij om een aantal documenten. U voegt deze als bijlagen toe aan uw aanvraagformulier. Zorg dat u deze bij de hand heeft, voordat u begint met het invullen van het aanvraagformulier.

Drank- en horecavergunning voor een regulier horecabedrijf

  • Volledig ingevuld bibob-formulier. U vraagt dit telefonisch aan via 14 0165.
  • Geldig paspoort of identiteitsbewijs van alle leidinggevenden. Rijbewijs voldoet niet.
  • Arbeidsovereenkomsten leidinggevenden.
  • Gegevens over de ventilatiecapaciteit. U stuurt een rapportage van een installateur of de productbeschrijving van het apparaat mee.

Let op: Zonder ingevuld bibob-formulier wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen.

Aanvragen drank- en horecavergunning


Horeca-exploitatievergunning

  • Volledig ingevuld bibob-formulier. U vraagt dit telefonisch aan via 14 0165.
  • Geldig paspoort of identiteitsbewijs van alle leidinggevenden. Rijbewijs voldoet niet.
  • Arbeidsovereenkomsten leidinggevenden.

Aanvragen horeca-exploitatievergunning

Let op: Zonder ingevuld bibob-formulier wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen.


Drank- en horecavergunning voor bijvoorbeeld een sportclub of vereniging

  • Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel.
  • Geldig paspoort of identiteitsbewijs van alle leidinggevenden. Rijbewijs voldoet niet.
  • Bestuursreglement.
  • Gegevens over de ventilatiecapaciteit. U stuurt een rapportage van een installateur of de productbeschrijving van het apparaat mee.
  • Vul naast formulier Aanvragen drank- en horecavergunning ook het formulier Aanvragen exploitatievergunning in.

Andere leidinggevenden

  • Arbeidsovereenkomst(en) nieuwe leidinggevende(n).
  • Geldig paspoort of identiteitsbewijs van nieuwe leidinggevende(n). Rijbewijs voldoet niet.

Melding doen wijziging leidinggevende(n)


Bouwtechnische verandering, bijvoorbeeld een uitbreiding van het terras

  • Tekening van de nieuwe situatie op schaal.

Melding doen wijziging inrichting


Verandering ondernemingsvorm, bijvoorbeeld van eenmanszaak naar BV

  • u doet een nieuwe aanvraag van een drank- en horecavergunning voor een regulier horecabedrijf.

Verruiming sluitingsuur in de weekenden 

Van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag is het mogelijk om uw horecazaak ook na 02:00 uur geopend te hebben. U moet hiervoor een verzoek doen voor een verruiming sluitingsuur. Onder bepaalde omstandigheden kan hiervoor toestemming worden gegeven. 

Aanvragen verruiming sluitingsuren 

Uw Reactie
Uw Reactie