Briefadres

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. In alle andere gevallen is het raadzaam om eerst telefonisch contact op te nemen met afdeling Burgerzaken.

Wat u moet weten

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. De bewoner van dit adres moet schriftelijk toestemming geven. Ook moet hij of zij er voor zorgen dat de post u persoonlijk bereikt. Het is daarom niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus.

Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoekt de gemeente of u inderdaad geen woonadres heeft. U moet dan ook vermelden waarom u een briefadres aanvraagt. Kan iemand zelf geen briefadres aanvragen? Dan kan een familielid of curator dit doen.

Waar kunt u een briefadres kiezen?

In heel Nederland. Het briefadres hoeft niet in de gemeente te zijn waar u voor het laatst een woonadres had. U dient de aanvraag in bij de gemeente van het briefadres. Uw briefadres moet een officieel adres zijn uit de Basisregistratie Personen (BRP).

Meenemen

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Het benodigde aanvraagformulier Briefadres. U kunt dit telefonisch bij de afdeling Burgerzaken aanvragen.

Kosten

Aan het aanvragen van een briefadres zijn geen kosten verbonden.

Wat vindt u van de informatie op deze pagina?