Bladkorven

Het is herfst, dus de bladeren vallen weer van de bomen. Daarom plaatsten we bladkorven op verschillende locaties in de gemeente. De korven worden wekelijks geleegd.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren en dus niet voor ander groenafval, restafval of grof vuil. Als er ander afval dan blad in de korven belandt, moet dit afval tegen veel hogere kosten verwerkt worden. Treffen we toch ander afval dan blad aan, dan wordt de bladkorf helaas weggehaald.

Blad ruimen

Naast het plaatsen van bladkorven ruimen de plantsoenmedewerkers dit najaar regelmatig blad op. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk dat alle straten en plantsoenen in deze periode voortdurend volledig vrij van bladeren zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor. Het is nu eenmaal herfst!

Geen bladkorf in de buurt?

Als er geen bladkorf bij u in de buurt staat, dan kunt u bladafval aanbieden in uw eigen GFT –container. Deze wordt kosteloos geleegd op de vaste ophaaldagen.

Wist u dat u zelf ook bladcompost kunt maken? Bladcompost is erg geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Wie geen composthoop heeft, maakt eenvoudig zelf bladcompost door natte bladeren te mengen met een handje kalk en dit te verzamelen in een dichtgebonden vuilniszak. Prik een paar gaatjes in de zak, zet de zak weg, en profiteer in het voorjaar van uw eigen bladcompost.