Aanvraag starterslening

Algemeen

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar zijn de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Dan kunt u een starterslening aanvragen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen.

Voor wie

Om voor de starterslening in aanmerking te komen moet u op het moment van de aanvraag in een huurwoning of wooneenheid wonen of inwonend zijn. En u bent niet eerder eigenaar van een woning geweest. De overige voorwaarden zijn:

  • U bent ouder tussen de 18 jaar en heeft een maximum leeftijd van 35 jaar.
  • U (of de mede-eigenaar) bent inwoner of heeft gewoond in de gemeente Halderberge.
  • U moet de woning waarvoor een starterslening wordt verstrekt zelf gaan bewonen.
  • De starterslening en de eerste hypotheek moet worden verstrekt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Het maximale leenbedrag van de starterslening is € 35.000,- met een maximale koopsom van de woning is 85% van de NHG norm. (peildatum 2024: € 369.750 ).

Aanvragen

Bent u bezig bent met de financiering van een aangekochte woning? En u wilt in aanmerking komen voor een starterslening? Dan toetst de gemeente uw aanvraaggegevens. Om voor een starterslening in aanmerking te komen, vult u het aanvraagformulier starterslening in.

Als uit deze aanvraag blijkt dat u voldoet aan de voorwaarden, dan ontvangt een toewijzingsbrief. Met deze toewijzingsbrief kunt u digitaal de lening aanvragen. Voor het aanvragen van uw lening gaat u naar www.svn.nl.

SVn controleert of u voldoet aan de voorwaarden voor een lening, onder andere door te kijken naar uw financiële situatie. Ook stelt SVn de definitieve hoogte van de lening vast. Dit bedrag is inclusief afsluitkosten SVn en borgtochtprovisie NHG. SVn stuurt u een offerte.