Zakenpaspoort

Reist u veel? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een gewoon paspoort. Het is alleen dikker, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U maakt hiervoor een afspraak.

Vanaf 3 december 2018 is onze snelbalie geopend. U kunt uw paspoort afhalen zonder een afspraak te maken. De snelbalie is op maandag en woensdag open van 8.30-19.30 uur, dinsdag en donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.30 uur.

Wat u moet weten

Spoedaanvraag

Heeft u uw zakenpaspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Heeft u vragen hierover, dan kunt bellen naar 14 0165. Als het is aangevraagd voor 14.00 uur, dan kunt u het zakenpaspoort meestal de volgende werkdag ophalen. Als u uw eerder afgegeven zakenpaspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag  langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u een toeslag.


Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Halderberge maakt u een afspraak bij de gemeente. Aan de balie wordt de aangifte van vermissing voor u opgemaakt. Daarna kunt u direct uw nieuwe paspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Dit document is niet meer geldig.


Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meenemen

Kosten

Soort paspoort Prijs
Zakenpaspoort (tot 18 jaar) € 52,00
Zakenpaspoort (18 jaar en ouder) € 65,30
Spoedaanvraag zakenpaspoort € 47,55