Zakenpaspoort

Algemeen

Reist u veel? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een gewoon paspoort. Het is alleen dikker, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U maakt hiervoor een afspraak. Ook voor afhalen, maakt u eenvoudig een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn voor zowel de aanvraag als het afhalen van het document.

Wat u moet weten

Op locatie bezorgen

U kunt ervoor kiezen om uw paspoort op locatie te laten bezorgen. Dit kan bij u thuis zijn, maar mag ook op een andere locatie binnen Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De bezorging kost € 7,00 per locatie. Deze bezorging wordt uitgevoerd door Dynasure. Meer uitleg over het bezorgen op locatie

Afspraak afhalen document

Of maak een afspraak voor het afhalen van uw document (kies voor Afhalen reisdocument)

Spoedaanvraag

Heeft u uw zakenpaspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Heeft u vragen hierover, dan kunt bellen naar 14 0165. Als u een aanvraag doet voor 14.00 uur, dan kunt u het paspoort meestal de volgende werkdag na 10.30 uur ophalen. Als u uw eerder afgegeven zakenpaspoort kwijt bent, duurt de spoedaanvraag  langer. Voor een spoedaanvraag betaalt u een toeslag.

Kwijt of gestolen

Geef zo snel mogelijk door dat uw paspoort kwijt of gestolen is: aangifte vermissing paspoort. U hoeft geen aangifte bij de politie te doen. Vindt u uw paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente. Dit document is niet meer geldig. Maak een afspraak om een nieuw paspoort aan te vragen.

Voorkom identiteitsfraude

Voorkom dat criminelen uw identiteitsgegevens in handen krijgen. Bekijk hoe u een veilige kopie kunt maken van uw identiteitsbewijs. Tips voor het voorkomen van identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meenemen

  • Al uw identiteitskaarten en paspoorten, ook als ze niet meer geldig zijn.
  • Een pasfoto, niet ouder dan 6 maanden. Let op de pasfoto-eisen.
  • Nieuwe foto nodig? U kunt een pasfoto maken in de publiekshal.
  • Pinpas of contant geld.

Kosten

DocumentPrijs
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 63,40
Paspoort (10 jaar geldig)€ 83,85
Extra kosten bezorgen op locatie€ 7,00
Extra kosten spoedaanvraag€ 57,05