Oudenbosch - Groene Vaart

De gemeente Halderberge gaat op het terrein van het voormalig sportpark Pagnevaart een nieuwe woonwijk realiseren. Sinds de verhuizing van voetbalvereniging Victoria'03 naar sportpark Albano zijn er op het voormalige sportpark Pagnevaart geen sportactiviteiten meer. Sinds 1 november is het terrein bouwrijp. De eerste woningen worden nu gebouwd. En de eerste woning is al gereed, een tiny house staat al op het perceel.

Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan

De gemeenteraad heeft op 22 april 2021 het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan vastgesteld. In dat plan is aangegeven waar straks gewoond kan worden en waar openbare ruimte komt. Ook staan daarin de randvoorwaarden voor de uitstraling/architectuur van de woningen. De gemeente Halderberge gaat het openbaar gebied inrichten.   

Bestemmingsplan 

Om een woonwijk te kunnen realiseren op het terrein van het voormalig sportpark Pagnevaart is het nodig om het geldende bestemmingsplan te wijzigen. De gemeenteraad heeft op 25 mei 2022 bestemmingsplan De Groene Vaart vastgesteld. 

Verkoop bouwkavels

In het plan De Groene Vaart worden 29 bouwkavels verkocht aan particulieren.

  • 13 kavels voor vrijstaande woningen
  • 4 kavels voor tiny houses
  • 6 kavels voor rijwoningen voor starters (collectief particulier opdrachtgeverschap)

Voor de verkoop van deze kavels heeft reeds een loting plaatsgevonden.  

Meer informatie: https://www.degroenevaartoudenbosch.nl/

Mix van koopwoningen 

Een deel van de grond in het plan De Groene Vaart heeft de gemeente aan Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid verkocht voor het bouwen van 62 koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren. 

In september 2023 is gestart met de verkoop van fase 1 van het plan. Deze fase bestaat uit 22 woningen: 6 twee-onder-een kapwoningen en 16 rijwoningen, waarvan 6 bedoeld voor starters. Inmiddels is 70 % van de woningen verkocht. Op de website kunt u de impressies, voorlopige plattegronden en prijsranges bekijken. 

Bekijk het filmpje met de toelichting bij het plan De Groene Vaart

Verschillende type woningen in De Groene Vaart

Huurwoningen senioren

Er blijft dan centraal in de toekomstige woonwijk nog 1 woonveld over. Voor die grond heeft de gemeente een koopovereenkomst gesloten met Koninvest. Zij gaan samen met Aan de Stegge Roosendaal (ADSR) een wooncomplex van 24 betaalbare appartementen in het middeldure huursegment realiseren, bestemd voor senioren. Dit plan heeft de naam ‘Vittoria’ en wordt een duurzaam wooncomplex met 24 gelijkvloerse appartementen met parkeervoorzieningen op eigen terrein. Het wooncomplex is bestemd voor senioren en het gebouw wordt ook specifiek ingericht voor deze doelgroep door onder andere de aanwezigheid van collectieve woonvoorzieningen en de beschikbaarheid van thuiszorg van Thuiszorg West Brabant.

Bij interesse in plan Vittoria en de ontwikkelingen hiervan, kunt u zich aanmelden bij Koninvest Vastgoed: www.koninvest.nl/contact. In de loop van komend jaar wordt een speciale projectsite ingericht met daarop meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving.

Inrichting openbare ruimte

Het terrein is door aannemingsbedrijf Wagemakers geschikt gemaakt voor de bouw. De kavels zijn bouwrijp. De riolering, waterberging, nutsvoorzieningen en bouwwegen zijn aangebracht. Ook zijn de wandelpaden in het uitloopgebied aangelegd. Hoe het openbaar gebied uiteindelijk ingericht wordt kunt u zien op de presentatietekening. Deze tekening kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Verjagen roeken 

In december 2022 zijn de roekennesten uit de bomen verplaatst en verwijderd. Een deel van de roekenkolonie is afgelopen voorjaar teruggekeerd. Onlangs zijn de roekennesten opnieuw uit de bomen verwijderd. Een valkenier houdt in de gaten of de vogels terugkomen en helpt met het verjagen van de roeken. Dat doet hij met geluid en een roofvogel. 

Houd mij op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden worden van dit project? Denk aan: het ontvangen van een nieuwsbrief of een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Geef dan uw emailadres aan ons door. 

Ja, ik wil informatie ontvangen over dit project

Meer informatie

  • Projectwethouder: De heer H. Wierikx
  • Projectleider: Mevr. I. Broos
  • Projectassistente: Mevr. M. van Sundert