Exploitatievergunning autoverhuur

Heeft u een bedrijf dat auto's verhuurt en/of de shortlease van auto’s heeft? Of stelt u tegen betaling leenauto’s ter beschikking? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Dit geldt voor zowel lokale bedrijven als voor de Halderbergse vestigingen van landelijke ketens.

Wat u moet weten

Alle exploitanten en beheerders moeten van onbesproken gedrag zijn. Voor het verkrijgen van de aanvraagformulieren dient u een afspraak te maken met de afdeling regie en verbinding. Er zal een vooroverleg plaats vinden waarbij de procedure wordt uit gelegd en de formulieren worden overhandigd. Dit geldt ook voor de formulieren omtrent het Bibob onderzoek.
De aanvraag van de vergunning moet u schriftelijk indienen. Voor het indienen van de aanvraag dient u wederom een afspraak maken met de afdeling regie en verbinding.

Bibob

Wanneer u de vergunning aanvraagt, beoordeelt de gemeente de integriteit van uw onderneming of de bij uw onderneming betrokken personen. Daarom maakt een Bibob onderzoek onderdeel uit van uw aanvraag.

Wanneer een vergunning aanvragen?

  • Als u een autoverhuurbedrijf wilt starten of als u in uw bestaande onderneming ook auto’s verhuurt of leenauto’s ter beschikking stelt tegen betaling (ook shortlease) of dit wilt gaan doen.
  • Als u al een vergunning heeft maar de ondernemingsvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV Als de exploitant wijzigt.

Wanneer een melding doen?

Als u al een vergunning heeft en er een andere beheerder komt, of als er een wijziging optreedt in de bedrijfsruimten waarvoor de vergunning moet gelden.