Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

 1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
 2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Melden voorgenomen huwelijk of partnerschap

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dit eerst melden. U doet dat in de gemeente waar u gaat trouwen of het partnerschap wilt registreren. Hieronder vindt u een pdf bestand “Melding voorgenomen huwelijk/partnerschap”. Het bestaat uit 3 formulieren, die u kunt invullen. Die stuurt u met de kopieën van de geldige identiteitsbewijzen van u beiden en van alle getuigen naar gemeente@halderberge.nl Zodra de stukken in orde zijn, nemen wij binnen 2 weken contact met u op voor het vastleggen van de datum van het sluiten van het huwelijk/partnerschap of voor het opvragen van meerdere gegevens en/of documenten. Voor de eventuele kosten ontvangt u een nota. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Burgerzaken via 14 0165.

Huwelijk

Wanneer melden?

U meldt uw voorgenomen huwelijk minimaal twee weken voor de trouwdag. De melding is een jaar geldig. Wacht u langer dan een jaar met trouwen? Dan moet u het voorgenomen huwelijk opnieuw melden. Meld het dus niet te laat, maar ook niet te vroeg.


Hoe meldt u uw voorgenomen huwelijk?

 • U en uw partner melden beiden het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar u gaat trouwen door gezamenlijk het onderstaande formulier in te vullen.
pdf Melding voorgenomen huwelijk (PDF, 60.98 KB)
 • U stuurt het formulier (samen met een kopie van de identiteitskaart of paspoort van uzelf en van uw getuigen) naar gemeente@halderberge.nl 

 • Neem enkele maanden voor de aangifte contact op met team Klantzaken via telefoonnummer 14 0165. Overleg in bijzondere situaties met de gemeente over de eventueel mee te nemen stukken. Het kan bijvoorbeeld een tijdje duren voor de benodigde stukken uit het buitenland in uw bezit zijn.

Dit geldt bijvoorbeeld als: 

 • u in het buitenland bent geboren
 • u geen verblijfsvergunning hebt
 • u niet de Nederlandse nationaliteit hebt
 • u in het buitenland hebt gewoond
 • een vorig huwelijk is ontbonden in het buitenland

Op www.nederlandwereldwijd.nl kunt u controleren welke documenten u nodig heeft. 


Huwelijkssluiting

Heeft u in Halderberge de melding van het voorgenomen huwelijk gedaan? Dan moet u hier ook trouwen. U kiest uw huwelijkslocatie dus al voordat u uw huwelijk gaat melden.


Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een huwelijk. Dat kunnen twee, drie of vier getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.


Naamgebruik

Uw naam verandert niet. Wel kunt u de naam van de partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. U regelt het naamgebruik bij de gemeente waar u woont. Dat kan vanaf het moment dat u getrouwd bent. Meer informatie op de pagina naamgebruik veranderen.


Wat zijn de kosten?

Aan het melden van een voorgenomen huwelijk zijn geen kosten verbonden.

Partnerschap

Wanneer melden?

U meldt het voornemen van uw geregistreerd partnerschap minimaal twee weken voor de registratiedatum. De melding is een jaar geldig. Wacht u langer dan een jaar met de registratie? Dan moet u het voornemen opnieuw melden. Meld het dus niet te laat, maar ook niet te vroeg.


Melden

Neem enkele maanden voor de aangifte contact op met team Klantzaken via telefoonnummer 14 0165. Overleg in bijzondere situaties met de gemeente over de eventueel mee te nemen stukken. Het kan bijvoorbeeld een tijdje duren voor de benodigde stukken uit het buitenland in uw bezit zijn.

Dat geldt bijvoorbeeld als:

 • u in het buitenland bent geboren
 • u niet de Nederlandse nationaliteit hebt
 • u in het buitenland hebt gewoond
 • een vorig huwelijk is ontbonden in het buitenland

Op www.nederlandwereldwijd.nl kunt u controleren welke documenten u nodig heeft. 


Voltrekking geregistreerd partnerschap

Datum, tijdstip en gemeente van de voltrekking van het geregistreerd partnerschap zijn vrij naar keuze. Na het voltrekken van het geregistreerd partnerschap krijgt de gemeente waar u en uw partner zijn ingeschreven hiervan bericht.


Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een geregistreerd partnerschap. Dat kunnen twee, drie of vier getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.


Naamgebruik

Uw naam verandert niet. Wel kunt u de naam van de partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. U regelt het naamgebruik bij de gemeente waar u woont. Dat kan vanaf het moment dat u getrouwd bent. Meer informatie op de pagina naamgebruik veranderen.


Wat zijn de kosten?

Aan het melden van geregistreerd partnerschap zijn geen kosten verbonden.

Overige informatie

Onderstaande link geeft u meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap.

Uw Reactie
Uw Reactie