Laadpalen voor elektrische auto's

U kunt voor uw elektrische auto een laadpaal bij u in de buurt aanvragen. Openbare laadpalen worden geplaatst en geëxploiteerd door commerciële aanbieders.

Locaties van de laadpalen

De locaties zijn te bekijken via de website www.oplaadpalen.nl

Aanvragen

Voor een laadpunt op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig. Houdt u er rekening mee dat u geen openbare parkeerplaatsen of parkeerruimte op de openbare weg voor uzelf mag reserveren voor het elektrisch opladen. Voorzieningen vanuit de huisaansluiting over, door of onder openbaar gebied zijn niet toegestaan.

Heeft u een elektrische auto, maar geen mogelijkheid om deze op eigen terrein op te laden? En is er in de directe omgeving ook geen openbare oplaadpaal aanwezig? Dan kunt u een openbare laadpaal bij u in de buurt aanvragen.

Openbare laadpalen worden geplaatst en geëxploiteerd door commerciële aanbieders. Op dit moment zijn we hierover in overleg met mogelijke aanbieders. Zodra wij een nieuwe overeenkomst sluiten, vermelden we dit op deze pagina. 

Wilt u in de tussentijd al een laadpaal aanvragen? Stuurt u dan een e-mail naar gemeente@halderberge.nl t.a.v. de vakgroep Verkeer. Vermeldt in uw aanvraag in welke buurt u de openbare laadpaal wenst. Op het moment dat wij een nieuwe overeenkomst sluiten met een leverancier, geven wij uw aanvraag aan die partij door met het verzoek om deze in behandeling te nemen.