Glasvezelnetwerk in Halderberge 

Glasvezel in Stampersgat

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat. Dat maakte directeur Michiel Admiraal gisteren bekend in dorpshuis De Stelle in De Heen. Eind februari startte Glasvezel buitenaf een campagne in deze dorpen. Vóór 6 mei moest 35% van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. In vijf van de zes dorpen, waaronder Stampersgat, is dit gelukt.

Inzet van lokale partijen en ambassadeurs onmisbaar

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf: “We zagen veel enthousiasme in vijf dorpen. Lokale verkopers en ambassadeurs hebben alles op alles gezet voor de leefbaarheid van hun dorp. Ze hebben inwoners weten te overtuigen van het belang van glasvezel als toekomstvast netwerk.” De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar starten.


Glasvezel in het buitengebied

De kick-off voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied heeft plaatsgevonden. De eerste adressen hebben medio 2019 daadwerkelijk glasvezel. Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.


Binnenkort ook glasvezel in de kleine kernen
van Brabantse Wal en Halderberge?

Bekijk de pdf Glasvezelkrant (PDF, 945.02 KB)

Glasvezel voor bedrijventerreinen

Na een succesvolle verglazing van de Bosschendijk, Oudlandsedijk/de Gorzen, de Havendijk, de Industrieweg en de Ambachtenstraat in Oudenbosch, krijgt De Korenweide in Oud Gastel glasvezel. Met de steun van enkele lokale ondernemers en de gemeente Halderberge is CBizz begonnen met de aanleg. 

Bedrijven die vragen hebben over de aanleg van glasvezel op de genoemde bedrijventerreinen kunnen terecht op de speciale informatiepagina op www.cbizz.nl/oudgastel.