Stan Meiresonne biecht op

Portretfoto Stan Meiresonne in zijn horecazaak De Biecht

Stan Meiresonne biecht op: "een eigen horecazaak was altijd al mijn droom!" Stan is een 22-jarige ambitieuze ondernemer uit Hoeven. Hij was de afgelopen jaren restaurantmanager bij De Reiskoffer in Bosschenhoofd. Stan zou daar eigenlijk vertrekken na de overname door Fletcher en gaan werken bij het nieuwe Wellnesshotel in Roosendaal, maar besloot toen de Biecht over te nemen.

Stan: “De formule van Fletcher paste gewoon niet zo bij mij. Voor mij staat gastvrijheid altijd op nummer één! Ik ben het liefst gastheer. Dus toen de kans zich voordeed om De Biecht over te nemen, aarzelde ik geen moment.”

Stan: "Toen mijn ouders hier bij De Biecht aan het eten waren, raakten ze in gesprek met de vorige eigenaren. Zij vertelden dat deze brasserie vrij zou komen. Na een aantal serieuze gesprekken hakte ik de knoop door. Sinds 1 oktober ben ik de nieuwe eigenaar van De Biecht."

Zijn reis naar het horecaondernemerschap begon eigenlijk heel ergens anders.

Stan: "Ik begon met de opleiding meubelmaker. Al snel kreeg ik de bijnaam 'timmerman'. Niet echt een compliment als je meubelmaker wilt worden. Na een jaar verliet ik de opleiding, maar de leerplichtambtenaar stond erop dat ik iets anders ging doen. Na een test bleek ik geschikt voor de horeca. Dus ging ik werken bij De Reiskoffer en volgde ik tegelijkertijd een horecaopleiding in Bergen op Zoom."

Na een maand intensief meelopen met de vorige eigenaren, nam hij vol vertrouwen het roer in handen van De Biecht. Focus op gastvrijheid en de populaire gerechten van zijn voorgangers geven de brasserie de vertrouwde en warme sfeer.

Stan: “Op de kaart staan nog steeds gerechten van de vorige eigenaren, zoals scampi en uiensoep. Die lopen heel erg goed. Daar komen mensen echt voor."

Het ondernemerschap biedt Stan ook uitdagingen. Dagelijks staat hij voor de taak om alle aspecten van de bedrijfsvoering in zijn eentje te managen. Van samenstellen van de menukaart tot organiseren van besloten feestjes. Stan: “Ik doe alles zo'n beetje alleen, maar gelukkig helpen mijn lieve vader en moeder met de boekhouding en de was. Vanaf februari heb ik een medewerker in dienst. Dan begin ik met een lunchkaart in het weekend. Of dat gaat lopen? Dat is spannend!"

Als jonge ondernemer is Stan trots op wat hij tot nu toe heeft bereikt. Hij beseft dat hij geluk heeft met deze unieke kans. Hij is dan ook vastbesloten er iets moois van te maken. Stan: "Eén van mijn ambities is om het bier Meiresonne terug te brengen op onze tap. Mijn achternaam is Meiresonne. Dat bier werd altijd gebrouwen door een brouwerij in Gent. Binnenkort gaat het hier weer op de tap. Daar kijk ik echt naar uit!"

Een ander doel dit jaar is om de jongere doelgroep in Oudenbosch aan te spreken en naar De Biecht te krijgen. Hoewel Stan nog niet actief samenwerkt met andere horecaondernemers, staat hij zeker open voor samenwerkingen. Stan: “Ik kijk ook uit naar de komst van het Grand Café hier aan de overkant, aan het Jan Gielenplein. Als we het samen goed aanpakken, wordt het hier een gezellige drukte!"