Winnaars Halderbergse Cultuurprijzen 2021

Publicatiedatum: 
9 okt 2021
Anneke Wijn is met 475 stemmen winnaar geworden van de Cultuurprijs Publiek Halderberge 2021. In totaal is er vanaf 1 september tot 1 oktober 1163 keer gestemd op de drie genomineerden: Gé Bijvoet, Renate van Dongen en Anneke Wijn. Ook de Cultuurprijs Vakjury Halderberge gaat dit jaar naar Anneke Wijn.

De vakjury motiveert: “Vanwege de enthousiaste manier waarop Anneke Wijn tijdens diverse projecten Halderbergse kinderen en volwassenen steevast weet te inspireren en te stimuleren om hun creativiteit maximaal te benutten, heeft de Vakjury Halderberge besloten Anneke Wijn uit te roepen tot winnaar van de Cultuurprijs Vakjury Halderberge 2021.”

De gemeente en de vakjury voor de Cultuurprijzen Halderberge maken jaarlijks tijdens de afsluitingsavond van de Halderbergse Cultuurmaand bekend wie de winnaar(s) is/zijn van de ‘Cultuurprijs Vakjury Halderberge’ en de ‘Cultuurprijs Publiek Halderberge’. Naast deze twee Cultuurprijzen wordt tijdens de avond ook de Jeugdcultuurprijs Halderberge 2021 uitgereikt aan Joris Wijnen. Joris Wijnen ontvangt deze prijs omdat hij op jonge leeftijd als creatieve contentmaker al een indrukwekkende staat van dienst heeft en zijn creativiteit, originaliteit, vakmanschap en enthousiasme inzet voor vele doeleinden.

Verder wordt ieder jaar stilgestaan bij de bijzonderheden van de Cultuurmaand, worden de jury en de werkgroep bedankt en zijn er diverse optredens. Dit jaar vindt de afsluitingsavond plaats op zaterdag 9 oktober vanaf 20.00 uur in Cultureel Centrum Fidei et Arti in Oudenbosch.

Filmpjes van de uitreiking Monumentenprijs, de opening van de Cultuurmaand tijdens de Open Monumenten Klassendag en de drie genomineerden zijn te bekijken op het Youtubekanaal van de gemeente.