Winnaars Halderbergse Cultuurprijzen 2020

Publicatiedatum: 
14 okt 2020
Mark Buijs is met 698 stemmen winnaar geworden van de Cultuurprijs Publiek Halderberge 2020. In totaal is er vanaf 1 september tot 1 oktober 1635 keer gestemd op de drie genomineerden: Mark Buijs, Aad Rijpsma en Joep de Wildt. De Cultuurprijs Vakjury Halderberge gaat dit jaar naar Aad Rijpsma.

De vakjury motiveert: “Aad is een groot kunstenaar die een perfectionist is in het uitwerken van een idee tot een groots kunstwerk waardoor de vele bezoekers van zijn exposities steevast zeer lovend zijn over zijn werken. De vakjury Halderberge heeft besloten Aad Rijpsma voor zijn prachtige oeuvre uit te roepen tot winnaar van de cultuurprijs vakjury Halderberge 2020.”

De gemeente en de vakjury voor de Cultuurprijzen Halderberge maken jaarlijks tijdens de afsluitingsavond van de Halderbergse Cultuurmaand bekend wie de winnaar(s) is/zijn van de ‘Cultuurprijs Vakjury Halderberge’ en de ‘Cultuurprijs Publiek Halderberge’. Tijdens deze avond wordt ieder jaar stilgestaan bij de bijzonderheden van de Cultuurmaand, worden de jury en de werkgroep bedankt en zijn er diverse optredens. Dit jaar kan vanwege de aangescherpte RIVM-maatregelen deze afsluitingsavond niet doorgaan. Wethouder Hans Wierikx en juryvoorzitter Jac Bastiaanse maakten daarom de uitslag vanavond bekend via een digitaal overleg aan de genomineerden.

Filmpjes van de uitreiking Monumentenprijs, de opening van de Cultuurmaand tijdens de Open Monumenten Klassendag en de drie genomineerden zijn te bekijken op het Youtubekanaal van de gemeente.