Wereld Alzheimer Dag

‘Samen aan tafel’ - Wereld Alzheimer Dag op donderdag 21 september
We vragen op Wereld Alzheimer Dag aandacht voor mensen met dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen in de hersenen. Dementie zorgt ervoor dat de hersenen informatie niet goed verwerken. Hierdoor kunnen mensen met dementie moeite hebben om dingen te onthouden; op woorden te komen, zich te concentreren of dagelijkse handelingen uit te voeren.

Dementievriendelijk Halderberge

Het platform ‘Dementievriendelijk Halderberge’, zet zich in voor een Halderberge waar mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen. Het platform besteed aandacht aan Wereld Alzheimer Dag door deze dag in de steunpunten in de kernen van Halderberge en op zorgboerderij “De Meeshoeve” de maaltijden feestelijk aan te kleden met prachtige placemats en bestekzakjes van Alzheimer NL. Op deze manier stimuleren zij hierover het gesprek. In het steunpunt van dorpshuis “De Steiger” in Stampersgat gaan we met de trouwe bezoekers van het koffiemomentje een warme lunch verzorgen. Op deze manier kunnen ze hun partners verrassen met een gezellige maaltijd. 

Wilt u weten wat u kan doen? Doe dan één van de online trainingen op www.samendementievriendelijk.nl/trainingen.

Koffiemomenten

Er zijn verschillende koffiemomenten voor mensen die hier meer over willen weten of ervaringen willen delen: 

  • Woensdag 11 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in Het Pluspunt Oud Gastel.
  • Woensdag 18 oktober van 12.00 uur lunchbijeenkomst in Restaurant “De Haard” Bosschenhoofd. (graag aanmelden voor 11 oktober via  06-44514914).

Voor vragen over de koffiemomenten kunt u terecht bij Rob Melse r.melse@alzheimervrijwilligers.nl of Annelie van Ghert annelie.van.ghert@gmail.com. Voor informatie en vragen kunt u ook terecht bij het mantelzorg steunpunt van Surplus. Via mantelzorghalderberge.nl of telefonisch op werkdagen via 0165-313100.