Week van ons Water - activiteiten in Halderberge

Van 10 t/m 19 mei 2019 is er weer de ‘Week van Ons Water’. Dit is een initiatief van de gemeenten in Midden- en West-Brabant en Waterschap Brabantse Delta. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, ook in Halderberge. Op deze pagina leest u er meer over.

Excursie rijstvelden

Hoe belangrijk water is voor het kunnen verbouwen van rijst, wordt uitgelegd tijdens een twee uur durend bezoek aan de rijstvelden in de wijk Albano in Oudenbosch. Initiatiefnemer Jan Veerhuis legt u met passie uit wat er allemaal bij de verbouwing van rijst komt kijken. 

Data en tijden 

Er worden 2 rondleidingen gegeven:

  • zaterdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur
  • woensdag 15 mei van 15.00 tot 17.00 uur

Per excursie kunnen maximaal 20 personen deelnemen (vol is vol). Bij grote belangstelling wordt overwogen een extra rondleiding in te plannen. Afhankelijk van de weersomstandigheden (regen) kan het terrein verminderd toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers

Aanmelden

Wilt u de rijstvelden bezoeken? 

Meld u aan voor de excursie


Fotowedstrijd

Leg op beeld vast wat “Water” voor u betekent en maak daarmee kans op een mooie prijs. De fotowedstrijd gaat niet alleen over het water zelf. Ook maatregelen om een gebied klimaatbestendig te maken mogen op de foto: van het plaatsen van een waterton tot het aanleggen van een waterberging. Aan deelname is geen leeftijd gebonden. Iedereen kan en mag meedoen.

Jurering en prijsuitreiking

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest drie winnende foto’s. De winnaars krijgen hierover persoonlijk bericht. De prijsuitreiking (door wethouder J. Mollen) vindt plaats op woensdag 15 mei a.s. om 16.00 uur in het gemeentehuis. De winnende kunstwerken worden tijdens de Week van Ons Water tentoongesteld in het gemeentehuis.

Hoe doet u mee?

  • U mag maximaal 3 foto’s insturen;
  • Stuur uw foto(’s) naar fotowedstrijd@halderberge.nl onder vermelding van ‘fotowedstrijd’;
  • Zorg er voor dat uw foto(’s) in een zo hoog mogelijke resolutie wordt/worden aangeleverd;
  • Inzenden kan tot en met dinsdag 30 april 2019.

Voorlezen in de bibliotheek

Er zijn 3 voorleesmomenten ingepland:

  • Vrijdag 10 mei as. van 16.00 tot 17.00 uur “Bo’s voorleesuurtje” door Bo Nijpjes
  • Zaterdag 11 mei as. van 11.00 tot 12.00 uur: voorleeskampioen Simone Linders
  • Zaterdag 18 mei as. van 11.00 tot 12.00 uur: kinderburgemeester Willem Lengers

De kinderburgemeester en de voorleeskampioen lezen in ieder geval voor uit “Beer en Staartje, het grote wateravontuur”.


Tentoonstelling maquettes Marklandcollege

De leerlingen van het Technasium hebben maquettes gemaakt van klimaatbestendige tuinen.
Het ene deel van deze maquettes wordt tentoongesteld in het gemeentehuis. Het andere deel van deze maquettes wordt tentoongesteld in de bibliotheek. De exposities zijn van 10 t/m 19 mei as. te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden.


Workshop “Tuin van de Toekomst”

Op woensdagmiddag 15 mei a.s. verzorgt Charlotte Maas in de bibliotheek in Oudenbosch een workshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Samen wordt papier geschept en daaraan worden bloemenzaadjes toegevoegd. De kaart kan (als hij volledig is gedroogd) worden beschreven en opgestuurd. De ontvanger hoeft de kaart daarna alleen nog maar in de grond te doen en water te geven en de bloemetjes zullen opkomen.