Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Vragen over deeltaxivervoer naar vaccinatielocaties

Wie kunnen gebruik maken van de regeling?

Alle Wmo-klanten die beschikken over een (geldige) Wmo deeltaxipas.

Wat kost een rit van/naar een vaccinatielocatie?

Voor deze specifieke retourrit betaalt de klant geen klantbijdrage.

Kunnen ook andere inwoners zonder Wmo deeltaxipas met een deeltaxi van/naar een vaccinatielocatie worden gebracht?

Ja, dat is mogelijk, alleen betalen deze klanten wel een klantbijdrage.

Alle niet Wmo-gerechtigde klanten - dus ook de klanten met een OV-deeltaxipas - kunnen gebruik maken van de regeling. Elke inwoner kan een rit van/naar een vaccinatielocatie inboeken tegen de geldende OV-deeltaxi tarieven.

Vanwege de provinciale vangnet regeling geldt voorlopig het (lage) Wmo-tarief als basistarief.

Let wel, als op de ingeboekte rit een bindend OV-advies van kracht is, geldt voor deze ritten het verhoogd kilometertarief[1].

[1] KCV onderzoekt in samenspraak met PZN en de andere Brabantse regio’s of het bindend OV-advies voor deze ritten kan worden uitgeschakeld.

Hoe boek ik een rit in van/naar vaccinatielocatie?

Met PZN is de volgende uitwerkingsafspraken gemaakt:

  1. De klant boekt de retourrit telefonisch in via het PZN reserveringsnummer: 088 – 076 1000 (inboeken van vaccinatieritten via MijnTaxiApp is dus niet mogelijk)
  2. De klant meldt dat het een vaccinatierit betreft. Als de klant het niet zelf meldt, vraagt de call-agent het bij de klant na o.b.v. het synoniem.
  3. Op de heenrit naar de vaccinatielocatie is een aankomstgarantie van toepassing. De aankomstgarantie wordt ingeboekt 10 minuten voor de aangeven priktijd.
  4. De call-agent boekt tegelijkertijd een retourrit in op basis van vertrektijd. Deze wordt ingeboekt 30 minuten na de priktijd.

Naar welke vaccinatielocaties kan ik als klant reizen?

Klanten kunnen reizen naar elke vaccinatielocatie binnen het vervoersgebied van Deeltaxi West-Brabant die PZN als zodanig is geregistreerd. Conform de spelregels voor Deeltaxi West-Brabant geldt voor deze ritten de voorwaarde dat of de herkomst of de bestemming op het grondgebied van 1 van de 16 deelnemende gemeenten ligt (zie afbeelding voor vervoersgebied).

Kaart vervoersgebied van Deeltaxi West-Brabant
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Regio West-Brabant