Vervoer en mobiliteit

Hebt u een beperking? En kunt u daardoor niet reizen met het openbaar vervoer? Dan zijn er andere mogelijkheden. Hebt u geen beperking en is het openbaar vervoer voor u beperkt beschikbaar? Ook dan is de Deeltaxi een aanvulling op het openbaar vervoer.

Wat u moet weten

Met de eigen auto

Rijdt u auto, maar kunt u niet meer dan 100 meter lopen? Misschien komt u in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.


Plusbus

Woont u in de gemeente Halderberge, bent u ouder dan 55 jaar en wilt u graag een bezoek brengen aan familie, de huisarts, een Pluspunt of gaan winkelen? Dan kunt u daarvoor de Plusbus bellen. De Plusbus heeft een liftinstallatie en is dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.


Deeltaxi of Valys

Iedereen kan reizen met deeltaxi, ook zonder deeltaxipas. U reist dan tegen het OV-deeltaxitarief. Om het reserveren van ritten makkelijker te maken, kunt u bij de klantenservice van PZN gratis een deeltaxipas aanvragen. 

Reisgebied

Het vervoersgebied van Deeltaxi West-Brabant bestaat uit twee delen:

  • Het binnengebied – in het grondgebied van de 18 deelnemende gemeenten reist u naar elk willekeurig adres.
  • Het buitengebied – een strook van circa 25 kilometer rond het binnengebied.

Valys

Aan het reisgebied en uw rit zijn met Deeltaxi West-Brabant grenzen gebonden. Wilt u verder reizen en is het openbaar vervoer geen optie, dan komt u wellicht in aanmerking voor Valys vervoer. Wilt u meer informatie over Valys? Kijk dan op www.valys.nl.


Hoe het werkt

Zijn bovenstaande mogelijkheden geen oplossing voor uw vervoersprobleem? En is er binnen uw eigen netwerk geen passende oplossing? Dan kunt u een melding doen bij het wijkteam.

Wat kost het

Voor gebruik van de Deeltaxi betaalt u per kilometer. Wanneer u in aanmerking komt voor een Deeltaxipas vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mag u per jaar maximaal 1500 km reizen tegen het Wmo-tarief. De ritkilometers worden via een routeplanner berekend. De ritkilometers via de routeplanner van PZN zijn altijd bepalend voor de ritprijs. Bekijk de tarieven van de Deeltaxi.

Uw hulpvraag melden

Wilt u weten of wij u kunnen helpen bij uw vervoerproblemen? Vul dan het meldingsformulier in.

Meldingsformulier wijkteam


Hoe gaat het verder?

  • Heeft u het formulier ingevuld en verstuurd?
  • Een medewerker van de gemeente belt u binnen twee werkdagen om uw vraag te bespreken.
  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Dit kan in het gemeentehuis zijn of bij u thuis. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt. Dit wordt het keukentafelgesprek genoemd. In de folder vindt u meer informatie.
pdf Folder keukentafelgesprek (PDF, 798.78 KB)

Wat vindt u van de informatie op deze pagina?