Verklaring burgemeester Van Rijnbach

Publicatiedatum: 
20 mrt 2020

Beste inwoners van Halderberge,

Wat zitten we in een heftige tijd op dit moment. Ons leven staat op z’n kop. Het Coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. Voor iedereen in onze gemeente die besmet is geraakt of een familielid heeft met het virus: ik wens u veel sterkte en van harte beterschap toe.

We zitten nu midden in een periode met maatregelen. Niets is meer vanzelfsprekend. Kinderen gaan niet naar school, uw werk gaat misschien op een andere manier of valt weg. We gaan niet meer bij elkaar op bezoek, sportclubs en restaurants zijn dicht en ga zo maar door. De maatregelen zijn voor iedereen lastig en vervelend. Toch zijn ze nodig. Alleen als we ons allemaal aan deze regels houden, kunnen we ervoor zorgen dat het virus beheersbaar blijft.

De ontwikkelingen rondom het virus gaan erg snel. Dat is soms beangstigend. Toch is het erg belangrijk om kalm te blijven en adviezen vanuit de officiële instanties op te volgen. Ook wij als gemeente proberen u daarbij te helpen door alle informatie op onze website en sociale media bij te houden. Volg verder de informatie vanuit het RIVM, het Rijk en de Veiligheidsregio.

Er ontstaan spontaan mooie initiatieven in onze gemeente om elkaar te helpen. We kunnen wat voor anderen betekenen. We hebben juist nu de mensen hard nodig die dag en nacht voor ons in touw zijn. Mensen die werken in de zorg, politie, brandweer, schoonmaak, openbaar vervoer en nog veel meer. Deze tijd vergt veel van jullie. Dank jullie wel voor jullie grote inzet!

Beste inwoners: Juist nu is het belangrijker dan ooit dat we er samen het beste van maken. Hou elkaar een beetje in de gaten. Wees aardig voor elkaar. Als we solidair naar elkaar zijn, kunnen we veel aan. Samen komen we deze tijd door!

Hartelijke groet,

Heleen van Rijnbach
Burgemeester gemeente Halderberge

Foto van burgemeester Heleen van Rijnbach - de Groot met ambtsketen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Halderberge