Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Update appartementencomplex Luitenant Looymanshof Oudenbosch

Publicatiedatum: 
15 sep 2021
Hoe gaat het nu verder met het appartementencomplex aan de Luitenant Looymanshof in Oudenbosch?

Op 2 september zijn er twee balkons van een complex aan de Luitenant Looymanshof gevallen. De bewoners van het complex hebben uit voorzorg twee nachten ergens anders doorgebracht. Na een eerste onderzoek naar de staat van het complex en het stutten van de balkons met stempels zijn de bewoners op 4 september weer terug kunnen keren naar hun appartementen.

De beheerder en eigenaar van het complex zijn verantwoordelijk voor een definitieve oplossing. Daarom hebben wij een brief gestuurd naar de eigenaar waarin we hebben aangegeven dat er door hen een (constructief) onderzoek gedaan moet worden naar de oorzaak van de gevallen balkons. Wij hebben van de beheerder begrepen dat dit onderzoek nu plaatsvindt. Verder hebben wij aan de eigenaar en beheerder aangegeven dat we van hen het rapport van het onderzoek naar de oorzaak en een voorstel voor een definitieve oplossing met een planning van hen willen krijgen. Verder is afgesproken dat de beheerder de bewoners op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen.

Vandaag is de brief die wij naar de eigenaar hebben gestuurd door ons ook naar de bewoners gestuurd met een brief erbij dat ze bij vragen aan de gemeente bij een contactpersoon terecht kunnen van ons team Veiligheid.

Voor ons als gemeente is en blijft de veiligheid voor de bewoners van het allergrootste belang.