Tweede Kamer Verkiezing 15 maart 2017

Op woensdag 15 maart 2017 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat. Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Stemmen

Stemmen met een stempas én identiteitsbewijs

Om overal in Halderberge te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig. De stempassen worden rond 28 februari aanstaande bezorgd. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen.

Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk , een vervangende stempas aanvragen bij Burgerzaken. Deze aanvraag moet uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 om 12.00 uur gedaan zijn. Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. 


Stemmen bij volmacht / iemand anders gaat voor u stemmen

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Halderberge woont en ook een stempas heeft ontvangen.

Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

U kunt ook iemand machtigen die niet in de gemeente Halderberge woont maar wel een stempas heeft ontvangen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Het hiervoor benodigde formulier kunt u afhalen of aanvragen bij het team Burgerzaken. U vindt het ook hier

pdf Formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen (PDF, 87.02 KB)

De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 tot 12.30 uur door de gemeente zijn ontvangen. De gemachtigde ontvangt daarna het volmachtbewijs en hoeft in dat geval geen kopie van uw identiteitsbewijs aan de voorzitter van het stembureau te laten zien.


Stemmen met een kiezerspas / u wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Zo’n kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te gaan. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas en met deze kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland. Het mondeling aanvragen van kiezerspassen kan uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 tot 12.00 uur. U kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. Het hiervoor benodigde formulier kunt u afhalen of aanvragen bij burgerzaken. U vindt het ook hier: 

pdf Formulier Verzoek om kiezerspas (PDF, 33.3 KB)

De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 tot 12.30 uur door de gemeente zijn ontvangen. Uw stempas moet u bijvoegen. U ontvangt daarna een kiezerspas.

Waar kunt u stemmen

Met de stempas kunt u in ieder willekeurig stembureau in Halderberge uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van 's morgens 07.30 uur tot 's avonds 21.00 uur uur. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. 

Naam Adres
Cultuur Centrum Fidei et Arti Past. Hellemonsstraat 1 Oudenbosch
Sportivo Healthcenter Schuitevaartstraat 4a Oudenbosch
Woon- en Zorgcomplex de Zellebergen Zellebergen 1 Oudenbosch
Steunpunt voor ouderen Pagnevaart Prof. Mulderslaan 97 Oudenbosch
Basisschool De Regenboog Ruige Hoek 10 Oudenbosch
Regionaal Archief West-Brabant Beukenlaan 1d Oudenbosch
Brandweerkazerne  Bovendonksestraat 58a Hoeven
Trefpunt KBO  De Halderberg 74 Hoeven
Woon- en Zorgcomplex Kroonestede Pioenroos 1 Hoeven
Café/zaal 't Hart van Gastel Markt 8 Oud Gastel 
Basisschool St. Bernardus Mgr. Meeuwissenstraat 2 Oud Gastel
Centrum Het Veerhuis Veerkensweg 22 Oud Gastel
Woon- en Zorgcentrum Blankershof Dragon 2 Oud Gastel
Zaal/Café Geerts J.F. Vlekkeplein 16 Stampersgat
MFA 't Bossche Hart Mgr. Hopmanshof 2 Bosschenhoofd

Locaties aanplakborden/publicatieborden

In de gemeente staan op diverse locaties aanplakborden/publicatieborden. Bekijk waar ze staan.

Meer informatie

Op het gemeentehuis, afdeling burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing.
Het bezoekadres is: Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch.
De afdeling burgerzaken is op maandag en woensdag geopend van 12.30 uur tot 19.30 uur, op dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.
Telefonisch bereikbaar onder nummer 14 0165. Het e-mailadres van de afdeling burgerzaken is verkiezingen@halderberge.nl
Informatie over de verkiezing kunt u ook vinden op www.kiesraad.nl