Sluiting pand Oud Gastel

Publicatiedatum: 
7 aug 2019
Loco-burgemeester Hans Wierikx heeft besloten tot spoedsluiting van een pand in Oud Gastel per 6 augustus 2019. In en rond deze woning heeft zich op 6 augustus 2019 een schietpartij voorgedaan. In de woning zijn drugs aangetroffen. Direct omwonenden zijn gisteren tijdens een besloten informatieavond geïnformeerd en kregen de gelegenheid om vragen te stellen aan onder andere de politie.

De Opiumwet geeft burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken.

Hans Wierikx, loco-burgemeester van de gemeente Halderberge: “Drugs en schietpartijen zorgen voor overlast en gevoelens van onveiligheid. Bovendien wordt er met de handel in drugs veel crimineel geld verdiend. Ik roep onze inwoners op om verdachte situaties te melden bij de politie 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Net als de omwonenden ben ik erg geschrokken. Door het sluiten van het pand willen we zorgen voor rust in de directe omgeving.”