Sleuteloverdracht met toegangskaarten; kaarten zijn niet meer af te halen op het gemeentehuis

Publicatiedatum: 
20 feb 2017
Toegangskaarten zijn opgehaald. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de Sleuteloverdracht.

Traditiegetrouw vindt in het gemeentehuis van Halderberge op de vrijdagavond voor carnaval de Sleuteloverdracht plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld om gezamenlijk met de protocollen van alle carnavalsstichtingen een symbolische start te maken van carnaval. De afgelopen jaren werd deze bijeenkomst steeds drukker bezocht. Om ervoor te zorgen dat het naast een gezellig feest ook vooral een veilig feest blijft, is in november vorig jaar tijdens een overleg met de voorzitters van de carnavalsstichtingen afgesproken een limiet te stellen aan het aantal genodigden.

Na dit overleg heeft de burgemeester nogmaals met de brandweer gekeken wat het maximaal aantal personen is dat aanwezig mag zijn. Aangezien de gemeente voorafgaand aan carnaval diverse Halderbergse cafés en zalen controleert of ze het maximale toegestane aantal bezoekers niet overschrijden, dient de gemeente er ook zelf voor te zorgen dat zij zich aan dezelfde veiligheidsvoorschriften houdt. Daartoe is ervoor gekozen om te gaan werken met toegangskaarten en dit samen met de besturen van de carnavalsstichtingen voor de zomer te evalueren.

De besturen van de Halderbergse carnavalsstichtingen zijn tevreden met deze oplossing. Het bestuur van de Stichting Oudenbossche Karnaval (SOK) heeft echter aangegeven de entreekaarten niet zelf te willen verdelen, maar dit aan de gemeente over te laten. Om deze reden is samen met het bestuur van de SOK besloten om de ongeveer 50 toegangskaarten die, na afname van de kaarten voor het protocol, beschikbaar zijn voor de inwoners van Oudenbosch, bij de receptie van het gemeentehuis klaar te leggen. De kaarten lagen op maandag 20 februari vanaf 09.00 uur klaar en zijn inmiddels allemaal opgehaald. Er zijn dus geen kaarten meer beschikbaar. 

Houdt er rekening mee dat de entreekaarten vrijdag geconcroleerd worden. Heeft u geen toegangskaart, dan kunt u niet bij de Sleuteloverdracht aanwezig zijn.