Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Halderberge

Publicatiedatum: 
16 feb 2017
Alle kinderen uit het basisonderwijs uit de gemeente Halderberge ontvangen volgende week weer het Sjorsboekje. In dit boekje naast sportieve nu ook creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Sjors Sportief is al jaren een grote hit onder de basisschooljeugd. Ruim 500 kinderen schreven zich vorig jaar in! Met de toevoeging van Sjors Creatief gaan we dit aantal proberen te verbreken. De inschrijving start op woensdag 22 februari.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 22 februari 15.00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website is al van alles te beleven. 

Voldoende keus nu ook voor crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente Halderberge maken kennis met meer dan 60 sportieve en creatieve activiteiten. De basisschoolleerlingen nemen deel aan sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. Voor het eerst is nu ook Sjors Creatief van de partij! Denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, cupcakes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten. 

Gemeentelijk sportbeleid 

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Samen met de stichting NSA maakt de gemeente Halderberge het mogelijk dat combinatiefunctionarissen de gymlessen aanbieden op verschillende basisscholen in de gemeente. In combinatie met het project Sportieve School maken de kinderen op school al kennis met verschillende takken van sport. Waarna ze via het programma van Sjors Sportief & Sjors Creatief bij de diverse verenigingen kunnen instromen. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 50 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. 

Meer informatie 

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op www.sjorssportief.nl (ook voor Sjors Creatief). Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl