Samenwerking renovatie Markbrug

De Markbrug tussen de gemeenten Moerdijk en Halderberge krijgt een grote opknapbeurt. BAM Infra gaat hiermee aan de slag. Afgelopen maandag werd bij de Markbrug de samenwerking tussen de twee gemeenten en BAM Infra bevestigd.

De betonnen kolos is de grootste verkeersbrug die beide gemeentes in beheer hebben. Hij dateert van begin jaren 70 en is toe aan een flinke renovatie. Daarbij wordt onder meer het beton gerepareerd, de waterdichte coating hersteld, de leuningen en het asfalt vervangen.

Wethouder Thomas Melisse: “De gemeente Halderberge investeert de komende jaren veel in de kwaliteit van onze civieltechnische kunstwerken, zoals de damwanden in de haven van Oudenbosch, de aanlegsteiger in Stampersgat, de fietsbrug in Hoeven en dus ook de Markbrug. De Markbrug is een belangrijke verbinding. Niet alleen voor het bedrijventerrein aan de Gorzen, maar voor heel Halderberge als verbinding richting de A17. Bij bruggen is niet altijd direct te zien wat de gebreken zijn. Door samen te werken met de gemeente Moerdijk en BAM, hebben we in het bouwteam alle expertise bij elkaar gebracht die nodig is voor het uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud. Een aantal van de 75 grotere objecten in Halderberge is gemeenschappelijk eigendom met andere gemeenten en de provincie. Net als voor het werk aan de Markbrug hebben we ook voor de Lamgatsebrug een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Moerdijk getekend. In 2024 zal deze voetgangers- en fietsbrug na 40 jaar compleet worden vervangen.”

Markbrug ondertekening