Samen Wijzer stuurt inwoners in de goede richting in het sociaal domein

Publicatiedatum: 
12 okt 2017
Vanaf donderdag 12 oktober is er voor de inwoners van de gemeente Halderberge een nieuwe manier om de weg te vinden in het sociaal domein. De digitale sociale kaart Samen Wijzer is een website die alle verschillende organisaties, (sport) voorzieningen en activiteiten en hulpmiddelen op een goede manier weergeeft. Via samenwijzer.halderberge.nl zijn antwoorden te vinden op vragen over zorg en ondersteuning voor jong en oud in de gemeente Halderberge.

Wethouder Jan Paantjens: “Door het raadplegen van de Samen Wijzer Halderberge kunnen onze inwoners in een paar muisklikken antwoord krijgen op vragen over zorg en ondersteuning. Het voordeel voor onze inwoners is dat zij op één digitale plaats informatie krijgen over voorzieningen en activiteiten van alle organisaties in het sociaal domein. Ook informatie over de wijkteams is terug te vinden op de Samen Wijzer.”

Wethouder Frits Harteveld: “Ook informatie over werk is terug te vinden op de Samen Wijzer. Op 12 oktober is de Samen Wijzer gepromoot op de weekmarkten van Oud Gastel en Hoeven, ook door de leden van de wijkteams.”

Andere contactmogelijkheden

Als inwoners direct contact willen met de leden van hun wijkteam, dan blijft het mogelijk om de spreekuren te raadplegen in de verschillende kernen. Ook blijft het mogelijk om elke werkdag gebruik te maken van het telefonisch spreekuur tussen 9.00 uur en 10.00 uur via 14 0165.