Samen werken aan een veilige buurt? Word buurtpreventist!

Politie en Handhaving kunnen niet altijd overal zijn. Een buurtpreventieteam zorgt voor extra ogen en oren in de buurt en vergroot daarmee het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid.

Wat is buurtpreventie?  

Buurtpreventie is een georganiseerde vorm van sociaal toezicht van, voor en door bewoners. Buurtbewoners zetten zich op vrijwillige basis in voor hun eigen woongebied. Buurtpreventisten lopen op afgesproken tijden én altijd in tweetallen door de buurt. Het gaat tijdens deze rondes vooral om goed kijken, en waar nodig melding maken bij één van de partners van buurtpreventie zoals gemeente, politie, handhaving en/ of wooncorporatie. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Onveilige verkeerssituaties, losliggende stoeptegels, defecte straatverlichting, graffiti, zwerfafval of gevaarlijke begroeiing;
  • Onveilige situaties op straat, zoals kinderen die te laat alleen op straat zijn;
  • Onveilige of verdachte situaties in en rond woningen, zoals langdurig gesloten gordijnen of openstaande deuren en ramen.

Wil jij je steentje bijdragen?  

Meld je dan aan als buurtpreventist door te mailen naar buurtpreventie@halderberge.nl. De coördinator van uw buurpreventieteam neemt dan zo snel mogelijk contact op om je te voorzien van meer informatie. Kijk ook eens op www.halderberge.nl/buurtpreventie.