Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2019

De jury voor de Cultuurprijs Halderberge maakte tijdens het 4e Halderbergs Cultuur Café de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

Ik stem op:

Rechts straks voorrang in centrum Oudenbosch

Publicatiedatum: 
11 sep 2019
Wethouder Jan Mollen: “Gebleken is dat de nieuw centrumroute door iedereen mooi wordt gevonden en er minder verkeer is dan toen er nog geen rondweg was. Helaas wordt er nog wel te hard gereden. Ook willen we ervoor zorgen dat het nog minder druk wordt. De gemeenteraad heeft daarom besloten om een aantal aanpassingen aan de route te doen. De grootste verandering is dat later dit jaar de voorrang op de Ste Bernaertsstraat en Markt anders wordt. Verkeer van rechts krijgt hier voorrang zoals bedoeld is in een 30 km/u zone.“

Om de snelheid nog meer te laten, maken we plateaus op de kruisingen: Franciscuslaan - Ste Bernaertsstraat / St. Annastraat – Markt/ Pastoor Hellemonsstraat – Markt / Fenkelstraat - Markt / Molenstraat – Zandeweg. Ook wordt er op de Bosschendijk en de Zandeweg een 30- en 50-km markering aangebracht en plaatsen we een extra smiley. De gemeenteraad heeft verder besloten om toch drie extra zebrapaden aan te leggen: bij de Zandeweg (bij tankstation), in de Pastoor Hellemonsstraat en op de Markt bij de basiliek. Ten slotte plaatsen we voor de basiliek bloemzuilen. Zo lijkt de weg daar smaller.

Er wordt gewerkt van 23 september tot en met 15 december 2019. Ook Prorail gaat in deze periode aan het werk aan de spoorwegovergang Bosschendijk. Deze is gesloten voor alle verkeer (auto’s/ fietsers/ voetgangers) van 21 oktober tot en met 8 december 2019.

Op dit moment zijn we druk bezig om met de aannemer alle werkzaamheden in te plannen. Wij houden u over de werkzaamheden en omleidingen de komende tijd op de hoogte via bewonersbrieven, deze website, facebookpagina, de Halderbergse Bode, www.doorgaanderouteoudenbosch.nl en nieuwsbrieven. Met de Oudenbossche basis- en middelbare scholen hebben wij afgesproken om de scholieren/jeugd te informeren via mentor- en verkeerslessen. Daarbij nemen we ook het appverbod voor fietsers mee dat 1 juli is ingegaan.