Preventiebijeenkomst veiligheid voor ondernemers

Publicatiedatum: 
15 mrt 2019
Een van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van de onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning. Het gaat hierbij om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financien, vergunningen en huisvesting. U als ondernemer kunt ongewild geconfronteerd worden met de ernstige gevolgen van deze criminaliteit.

Signalen van ondermijning zijn soms lastig te herkennen. Waar moet u op letten? Bij wie kan u terecht als u het vermoeden heeft van illegale activiteiten? Daarom organiseren wij voor ondernemers in de gemeente Halderberge een voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 9 april 2019. De bijeenkomst start om 19.00 uur (inloop) en duurt tot 22.00 uur. Locatie: 't Veerhuis, Veerkensweg 22 in Oud Gastel.

Het thema van de avond is de aanpak van (georganiseerde) criminaliteit. Door het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) wordt een presentatie gegeven over de thema's:

  • Georganiseerde hennepteelt
  • Mensenhandel en -smokkel
  • Criminele motorbendes
  • Witwassen en fraude (binnen de vastgoedsector)

In verband met de organisatie van de avond is aanmelden noodzakelijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar: s.thijssen@halderberge.nl. Graag aanmelden voor zaterdag 6 april 2019.