‘open brief’ burgemeester Van Rijnbach

Publicatiedatum: 
25 mrt 2020

Beste inwoners van Halderberge,

Wat zitten we in een heftige tijd op dit moment. Ons leven staat op z’n kop. Het Coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. Ineens lijkt ons ‘normale’ dagelijks leven tot stilstand te komen. Kinderen gaan niet meer naar school, restaurants en cafés zijn gesloten, sportclubs zijn dicht en we gaan niet meer bij elkaar op bezoek. Het is erg verdrietig dat je kwetsbare naasten niet meer mag bezoeken, terwijl zij daar juist nu behoefte aan hebben. 

We hebben de mensen die dag en nacht voor ons in touw zijn heel hard nodig. Mensen die werken in de zorg, hulpdiensten, schoonmaak, openbaar vervoer en nog veel meer. Wij danken hen voor hun grote inzet.

Houd u aan de maatregelen!

De Rijksoverheid en de Veiligheidsregio hebben maatregelen bekend gemaakt. Een voorbeeld hiervan is 1,5 meter afstand houden van elkaar. Alstublieft inwoners van Halderberge: houd u aan de maatregelen! Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk mensen ziek worden. Zo voorkomen we ook dat er andere, veel heftigere maatregelen nodig zijn. 
Op deze website en sociale media geven wij u de laatste informatie. Houd deze goed in de gaten. 

Heel Halderberge Helpt

Er ontstaan spontaan mooie initiatieven in onze gemeente om elkaar te helpen. Een prachtig voorbeeld hiervan is het initiatief van Surplus voor de Facebook-groep Heel Halderberge Helpt. Heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld bij boodschappen doen? Of wilt u juist wat doen voor een ander? Meld u aan op de Facebookgroep van Heel Halderberge Helpt.  

Denk aan de lokale ondernemers

Ondernemers in onze gemeente maken nu een hele onzekere tijd door. U kunt hen een handje helpen: kijk op de websites van horeca ondernemers of ze maaltijden en artikelen thuis bezorgen of laten afhalen. En als straks over een tijd alles weer normaal is: denk dan ook aan uw lokale ondernemer. Zij hebben u hard nodig!

Wees aardig voor elkaar

Voor iedereen in onze gemeente die besmet is geraakt of een familielid heeft met het virus: ik wens u veel sterkte en van harte beterschap toe.  
Juist nu is het belangrijker dan ooit dat we er samen het beste van maken. Houd elkaar een beetje in de gaten. Samen komen we deze tijd door!
En wees aardig voor elkaar.

Hartelijke groet,

Heleen van Rijnbach
Burgemeester gemeente Halderberge