Ondernemerspeiling 2020

Publicatiedatum: 
16 jul 2020
De resultaten van de Ondernemerspeiling 2020 zijn bekend. Van april tot begin juni konden alle ondernemers in de gemeente Halderberge vragen beantwoorden over onder meer de omgeving van het bedrijf, bereikbaarheid, contact met de gemeente, economisch beleid en de service van de gemeente. De resultaten zijn over het algemeen positiever dan in 2018, toen de vorige Ondernemerspeiling werd gehouden. Daarnaast stonden er vragen in over de impact van de Corona crisis en het effect van de initiatieven die de gemeente nam voor ondernemers tijdens deze crisis.

Goede waarderingscijfers

De waardering voor de gemeentelijke dienstverlening komt uit op een 6,8. Dat is een flinke verbetering in vergelijking met vorige peilingen. In 2018 kreeg de gemeente een 6,6. De dienstverlening met de menselijke maat (gebaseerd op daadwerkelijk contact met de gemeente) wordt door gemiddeld 74% als (heel) goed gewaardeerd.

Thomas Melisse, wethouder Economische Zaken: “Prachtig dat gemeente Halderberge mooie cijfers haalt op dienstverlening. Daar staan we voor. Ik ben blij dat het contact met onze ondernemers erg goed verloopt. Juist nu is samenwerking broodnodig om Halderberge leefbaar en vitaal te houden.”

Dankert Geene, ondernemer en voorzitter Ondernemersvereniging Halderberge (OKH): “Doordat de gemeente zich kwetsbaar heeft opgesteld en de OKH in het hele proces heeft betrokken, was een constructieve open dialoog mogelijk. Onze actieve bijdrage heeft er mede voor gezorgd dat deze peiling echt voor en door ondernemers is geweest. Onze ondernemers zijn graag gevestigd in Halderberge en de resultaten geven aan dat de goodwill van Halderberge duidelijk is gestegen. Daarnaast hebben 50 ondernemers aangegeven mee te willen denken aan de toekomstige economische visienota van Halderberge, al met al een fantastisch resultaat!”

Bedrijfsomgeving

Ondernemers waarderen de uitstraling van de bedrijfsomgeving met een 7,51 gemiddeld. De veiligheid wordt met een 7,52 gemiddeld gewaardeerd en 42% van de ondernemers ervaart niet tot nauwelijks last van overlast en criminaliteit. De bereikbaarheid wordt gemiddeld met een 7,19 gewaardeerd.

Ondernemersklimaat

Het ondernemingsklimaat wordt met een 6,70 gemiddeld gewaardeerd. Belangrijke aspecten op dat front zijn samenwerking met en inzet voor ondernemers, dienstverlening en leefbaarheid & veiligheid.

De aantrekkelijkheid van de gemeente voor ondernemingen wordt met een 6,6 gemiddeld gewaardeerd en het woon- en leefklimaat met een 7,23 gemiddeld.

Corona-peiling

De vragen over de impact van de corona-crisis worden goed gewaardeerd. Ondernemers zijn bekend met overheidsmaatregelen en stellen deze op prijs.

Documenten

pdf Resultaten ondernemerspeiling_coronapeiling (PDF, 174.5 KB) pdf Resultaten ondernemerspeiling_samenvatting (PDF, 1.59 MB)