Nieuwe wijkagent voor Hoeven en Bosschenhoofd

Publicatiedatum: 
11 jun 2019
Hoeven en Bosschenhoofd hebben een nieuwe wijkagent. Hij vervangt daarmee Rob Niewerth, die met pensioen is gegaan. Werner stelt zich graag aan u voor.

“Mijn naam is Werner Koning, 29 jaar, circa 6 jaar werkzaam bij de politie en sinds begin dit jaar uw wijkagent. Het kan goed zijn dat we elkaar al eens gezien hebben. Voorheen was ik namelijk al regelmatig in de noodhulp werkzaam in deze gemeente. Ik heb de overstap gemaakt naar het wijkagentschap omdat ik mij constructief wil kunnen inzetten voor veiligheid en leefbaarheid. Dat kan ik niet alleen! Ik doe dit samen met partners als bijvoorbeeld de gemeente, bedrijven, woningstichting, zorginstanties, verenigingen én natuurlijk u als bewoner. En juist uit die samenwerking haal ik mijn werkplezier!

Als wijkagent ben ik veel in de wijk te vinden. U weet als geen ander wat er leeft en speelt in de wijk. Spreek mij vooral aan als u mij tegenkomt. Ik leer u graag kennen en hoor graag of er signalen zijn waar ik iets in kan betekenen. Verder ben ik ook goed te bereiken via telefoon, e-mail en Twitter. Ik heb nu al gemerkt dat de inwoners van de gemeente Halderberge erg betrokken zijn. Ik ben daar heel erg blij mee en lever dan ook met veel plezier mijn bijdrage aan de leefbaarheid van het mooie Hoeven en Bosschenhoofd.”

Taken wijkagent

De wijkagent is de regisseur voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar bijvoorbeeld ook op overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met zijn collega’s van de incidentafhandeling, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. 

Hoe te benaderen

Werner Koning: “Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij of mijn collega’s terecht. Ik ben te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of werner.koning@politie.nl en te volgen op Twitter: @wa_halderberge2. Heeft u direct inzet van de politie nodig? Bel dan met 112.”

wijkagent werner koning
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Politie