Naamgevingsceremonie viaduct voor omgekomen militair Robert Donkers

Gisteren vond de officiële naamgevingsceremonie plaats van de vernoeming van het viaduct bij afrit 21 aan de A17 bij Oud Gastel naar de in 2007 omgekomen militair Robert Donkers uit Oudenbosch. Burgemeester Bernd Roks en Mira en Stan Donkers, weduwe en zoon van Robert Donkers, onthulden samen een replica van het naambord dat in maart op het viaduct is aangebracht.


Op initiatief van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het Veteranen Platform, een plan ontwikkeld om tussen 2020 en 2024 bruggen en viaducten te vernoemen naar de militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea, zijn omgekomen. Ook de 33-jarige Robert Donkers kwam niet thuis van zijn Uruzgan-missie. Hij overleed op 6 april 2007 toen hij tijdens een patrouille onder zijn voertuig terecht kwam.

De gemeente Halderberge wil met het vernoemen van het viaduct naar “Sergeant der 1e klasse Robert Donkers” haar respect en dankbaarheid tonen voor de onvoorwaardelijke inzet van Robert Donkers voor de vrijheid en veiligheid van anderen.