Militaire parachuteopleiding traint in Halderberge

Publicatiedatum: 
19 nov 2020
Tussen 23 november en 11 december verzorgt Defensie een parachuteopleiding in de omgeving van Breda International Airport. Gedurende deze periode zullen er verschillende kleine parachute droppings uitgevoerd worden in de gemeente Halderberge en Goirle.

De Krijgsmacht strijdt voor vrede en vrijheid waar ook ter wereld. Dit doen zij om de Nederlandse samenleving en haar belangen te dienen en te beschermen. Je hebt mensen nodig om conflicten tussen mensen op te lossen. Dit kunnen ze geweldloos, maar als het nodig is grijpen ze in met alle kracht die nodig is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten zij zich voorbereiden. Dit doen zij onder andere door te trainen op verschillende locaties in binnen en buitenland. Vanwege de Corona pandemie zijn ze genoodzaakt om vaker in Nederland te trainen. Op deze wijze blijven ze inzet-gereed voor eventuele calamiteiten.

Vliegveld Breda International Airport biedt een uitstekende omgeving om de benodigde trainingen veilig en goed uit te kunnen voeren. Tijdens de oefening zal er meerdere keren per dag gevlogen worden met een klein propeller vliegtuig.

Wat kunt u verwachten?

  • Parachute inzet
  • Dagelijkse vliegbewegingen met een klein propeller vliegtuig
  • Vliegbewegingen vanaf Breda Airport alleen overdag en bij voldoende zicht

Defensie zal er alles aan doen om eventuele overlast te voorkomen

Indien er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening is ontstaan kunt u dit melden bij het Ministerie van Defensie:

Ministerie van Defensie Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA, Utrecht

Voor eventuele vragen kunt u terecht op: kct.info@mindef.nl