Milieustraat verhuist, maak uw tikken op!

Publicatiedatum: 
30 apr 2019
Begin augustus 2019 opent de nieuwe milieustraat van de gemeente Halderberge en Roosendaal de deuren. Op deze milieustraat kunnen veel meer afvalstromen gescheiden ingeleverd worden, vandaar dat de nieuwe milieustraat straks Grondstoffencentrum heet. De ingang van het Grondstoffencentrum komt aan de Wortelsteeke in Oud Gastel.

Tikken opmaken

Het nieuwe grondstoffencentrum gaat niet werken met de “tikken” zoals we die nu kennen. Straks kunt u alle afvalstromen gratis aanbieden met uw Saverpas, behalve (grof) restafval en dakleer. Hiervoor gaat u per kilo betalen. U betaalt straks ter plaatse met uw pinpas.
Als u nog gebruik wil maken van de bestaande tikken, dan kunt u deze gebruiken op de huidige milieustraat tot eind juli. De huidige milieustraat aan de Rietschotten 7, Oud Gastel, is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur. Kijk voor de openingstijden tijdens feestdagen op www.saver.nl.

Geen geld terug

U krijgt geen geld terug voor niet gebruikte tikken, dat gebeurde eerder ook niet aan het einde van een kalenderjaar. Overweeg daarom goed of u extra tikken wil bijkopen voor eind juli 2019. Wilt u weten hoeveel tikken er nog op uw milieupas staan? Dat kunt u checken op www.saver.nl.

Groei

De huidige milieustraat groeit uit zijn jasje. Er was geen ruimte meer om nog meer afvalstromen te scheiden. En dat is iets dat we graag willen, omdat het beter scheiden zorgt voor meer hergebruik. Daarnaast zorgt het voor veel minder restafval, dat verbrand hoeft te worden. U ontvangt later meer informatie over het nieuwe Grondstoffencentrum.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over de nieuwe milieustraat