Meet & Match bijeenkomst groot succes

Publicatiedatum: 
20 apr 2017
De Meet & Match bijeenkomst was een groot succes. Vorige week presenteerden twaalf inwoners, verenigingen en organisaties hun ideeën op zoek naar ‘matches’ met als doel hun initiatieven samen verder te brengen. Jong en oud waren in Fideï et Arti aanwezig om elkaar te helpen. Volgens Frits Harteveld, wethouder Burger- en Overheidsparticipatie, was de bijeenkomst een goed podium voor nieuwe ontmoetingen. “Tijdens de bijeenkomst konden mensen gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Dat is belangrijk, want zulke samenwerkingen leiden tot de mooiste dingen!”, aldus de wethouder.

Nieuwe matches

Mensen zochten elkaar op, nieuwe netwerken kwamen tot stand. Van vrijwilligers voor het schoonhouden van Oudenbosch, een voetballocatie voor jongeren die een bijzonder voetbalproject willen opzetten, activiteiten voor een dementie-vriendelijke gemeente, boom en bankje voor een ontmoetingsplek in Hoeven, maatjes voor een aaiproject of het aanbieden van technasiumleerlingen voor interessante opdrachten. In totaal waren er achttien matches.

Ook burgemeester Vonk-Vedder was enthousiast: "Wat een energie en denkkracht in de zaal! Het is bijzonder om te zien hoe iedereen elkaar kan helpen om initiatieven tot een succes te maken en voor nieuwe ontmoetingen zorgt. Het was voor ons ook 'uitproberen'. Dit past bij de vele dingen die we de laatste jaren hebben gedaan en doen om meer werk te maken van initiatieven uit de samenleving en die tot bloei te laten komen.”