Maatregelen corona vanaf 11 mei; vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

Publicatiedatum: 
7 mei 2020
Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Daarom blijft voor iedereen gelden:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis 

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten. 

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat u altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

Stap voor stap

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er wel stapsgewijs meer ruimte. Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt, lokaal. Dat geeft weinig drukte op straat, in het verkeer en in het openbaar vervoer. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen. De komende tijd worden hiervan de details verder uitgewerkt.  Lees hier wanneer welke maatregelen stap voor stap worden aangepast: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-ho...

Bekijk ook de poster met alle maatregelen:

pdf Poster maatregelen Corona vanaf 11 mei (PDF, 704.92 KB)

Dienstverlening gemeente Halderberge

Het gemeentehuis van Halderberge blijft voorlopig alleen op afspraak op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur. U kunt niet zonder afspraak in het gemeentehuis terecht. Het gemeentehuis is elke werkdag van 8.30 uur tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 14 0165. De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 14 0165. Het Omgevingsloket is in de ochtend telefonisch bereikbaar. Er kan alleen met PIN betaald worden in het gemeentehuis.

De medewerkers van de gemeente Halderberge blijven voorlopig zoveel als mogelijk thuis werken. De buitendienst en de medewerkers van handhaving zijn (met aanpassingen in het rooster) aan het werk. Andere afdelingen van de gemeente zijn op afstand aan het werk. Dat kan betekenen dat als u de gemeente belt, het wat langer duurt voordat u iemand aan de lijn krijgt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Wilt u meer informatie over het Corona virus?

Kijk dan op www.rivm.nl, www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 of op www.vrmwb.nl