Lezing Omgaan met verlies en rouw

Dinsdagavond 3 oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, geeft emeritus hoogleraar Manu Keirse een lezing over omgaan met verlies en rouw in de Basiliek in Oudenbosch.

Eenzaamheid en verlies gaan vaak hand in hand. Eenzaamheid ontstaat meestal na een belangrijke levensgebeurtenis. Iedereen, ongeacht achtergrond en leeftijd, wordt eens met verlies, rouw en eenzaamheid geconfronteerd. De lezing ‘Omgaan met verlies en rouw’ geeft je inzicht in wat mensen kunnen ervaren en woorden om hierover te communiceren. Je krijgt concrete handvatten om te kunnen omgaan met verlies en verdriet in je eigen leven en om anderen te helpen en te ondersteunen.

Manu Keirse

Manu Keirse is emeritus hoogleraar KU Leuven, doctor in de geneeskunde, klinisch psycholoog en dé specialist in België en Nederland als het over verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Van zijn boeken zijn wereldwijd al vele honderdduizenden exemplaren verkocht. De lezing wordt georganiseerd door de Bernardusparochie, de gemeente Halderberge en ontmoetingshuis ’t Stoofje.

De lezing is op dinsdag 3 oktober van 19.30-21.30 uur in de Basiliek in Oudenbosch, met aansluitend de mogelijkheid om na te praten. Aanmelden kan via depelgrim@bernardusparochie.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.