Inloopgroepen GGZ

Publicatiedatum: 
8 jan 2019
De gemeente Halderberge organiseert samen met GGZ twee groepen voor kinderen en jongeren met een ouder of verzorger met psychische en/of verslavingsproblemen. Ook kinderen en jongeren die opgroeien met een broer of zus met psychische problemen zijn welkom. Er is een groep voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Wat doe je in de groep?

De groep bestaat uit jongeren, die net als jij een ouder, verzorger, broer of zus met
psychische en/of verslavingsproblematiek hebben. Je kunt in de groep in vertrouwen praten over jouw ervaringen thuis, onder leiding van een cursusleider. Je kunt ook alleen
luisteren als je dat wilt, of elkaar tips geven. In de groep worden verschillende
vragen beantwoord, zoals:
 

  • Wat is psychisch problematiek?
  • Wat is een verslaving?
  • Hoe vertel ik het mijn vrienden of vriendinnen?
  • Kan ik er op school over praten? En met wie dan?
  • Moet ik mijn broertjes of zusjes helpen?

In de groep is er aandacht voor jouw rol in het gezin. Tijdens de bijeenkomsten wordt er niet
alléén gepraat. We gaan ook leuke activiteiten doen. Je kunt gratis meedoen aan de inloopgroepen. De groepen komen 1 keer per maand bij elkaar.

Hoe kun je je aanmelden voor de groep?

Je kunt je aanmelden bij Aafke Bakx-Stuart van GGZ NWB. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-12989502 of via mailadres a.bakx@ggzwnb.nl.

Nadat je bent aangemeld, neemt een cursusleidster contact met je op voor het maken van een kennismakingsgesprek bij je thuis. Dat gesprek is samen met je vader en/of moeder (of verzorger). Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over de groep en kun je vragen stellen.

Je kunt ook contact opnemen met een van de Jeugdprofessionals van de gemeente, via 14 0165.