Stem op uw favoriet: Cultuurprijs 2021

Wethouder Hans Wierikx maakte op 7 juli, op voordracht van de jury voor de Cultuurprijzen, de genomineerden voor de Halderbergse Cultuurprijzen bekend. Stem nu op uw favoriet! Dit kan de hele maand september.

  1. Stap 1 van 2. Actieve stap: Begin
  2. Stap 2 van 2: Voltooid
Ik stem op:

Hulp bij financiële zorgen of schulden

Hulp financiële zorgen

Voor wie is het?

Hulp bij financiële zorgen is voor alle inwoners van de gemeente Halderberge. Ook ondernemers/zzp'ers komen hiervoor in aanmerking.

We zetten alle mogelijkheden voor u op een rij in pdf Overzicht regelingen en ondersteuning voor mensen met een laag inkomen (PDF, 199.17 KB)

Moeite om uw eigen administratie op orde te krijgen?

Herkent u dit? Stapels ongeopende post. U weet niet waar en hoe te beginnen. U verliest het overzicht en rekeningen worden niet op tijd betaald. Onze vrijwilligers helpen u om uw financiële administratie op orde te krijgen en leren u deze zelf op orde te houden. U krijgt deze hulp bij u thuis en u blijft zelf verantwoordelijk voor uw geldzaken. De hulp stopt zodra u het weer zelfstandig kunt. Door op de button 'aanvraag vrijwilliger' te klikken kunt u zich hiervoor aanmelden.

Vanwege corona mogen onze vrijwilligers op dit moment helaas niet met u aan de slag gaan. Als u zich aanmeldt, dan nemen medewerkers van de gemeente contact met u op om u zo snel mogelijk op weg te helpen.

Aanvraag vrijwilliger


Heeft u moeite met rondkomen of schulden?

Komt u regelmatig geld tekort of heeft u inmiddels al schulden? Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen mogelijk zijn. De gemeente betaalt niet uw schulden, maar helpt u bij het zoeken naar een oplossing.

Door op de button 'aanmelden hulp bij financiële zorgen' te klikken kunt u zich hiervoor aanmelden.

Aanmelden hulp bij financiële zorgen


Dreigende woningontruiming en/of afsluiting van energie?

Moet u in verband met een betalingsachterstand uw woning verlaten en/of wordt u afgesloten van energie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het team hulp bij financiële zorgen van de gemeente via telefoonnummer 14 0165. Binnen 3 werkdagen wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Samen met u bekijken we de mogelijkheden om ontruiming of afsluiting te voorkomen. Bijvoorbeeld door het aanvragen van bijzondere bijstand op grond van de Participatiewet.

Cursus rondkomen

De gemeente biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus Rondkomen met inkomen. Deze cursus biedt de gemeente haar inwoners van 18 jaar en ouder 2x per jaar aan. Deelname is gratis. Op de gemeentelijke pagina in de Halderbergse Bode vindt u op tijd de startdatums van de nieuwe cursussen.

Ondernemers

De gemeente Halderberge biedt ook schuldhulpverlening aan ondernemers. Voor een schuldregeling voor ondernemers kan geen gebruik worden gemaakt van de PLANgroep. De gemeente kan u aanmelden bij Zuidweg en Partners. Zij zijn gespecialiseerd in schuldhulpverlening aan ondernemers in het midden- en klein bedrijf.

Voor ondernemers die een te laag inkomen hebben en/of hun bedrijf willen beëindigen, kan het besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) een oplossing bieden. Ook kan op grond van de Bbz eventueel een lening worden verstrekt die gebruikt wordt voor de aflossing of sanering van schulden.

Uw Reactie
Uw Reactie