Heeft u een ogenBLIKJE? Blik mag voortaan in de oranje zak!

Publicatiedatum: 
24 jun 2020
Sinds vorig jaar brengt u blik naar de glasbak. Dit is een enorm succes en er wordt veel blik gescheiden aangeboden! Om het u gemakkelijker te maken, is nu besloten het blik voortaan samen met het verpakkingsafval en de drankenkartons in te zamelen. Deze drie stromen worden bij de afvalverwerker van elkaar gescheiden, om vervolgens gerecycled te worden tot nieuwe producten.

Sterkere zakken zijn besteld

Blik in de zak erbij vraagt om sterkere zakken. Deze zijn binnenkort beschikbaar, maar we maken eerst onze voorraad oude zakken op. Blik bij het plastic en drankkartons zorgt er natuurlijk voor dat de zakken sneller  vol zijn. U kunt voortaan 2 rolletjes per maand uit de automaat halen met uw Saverpas. Onze tip: doe de zakken niet te vol en gebruik 2 oude zakken tegelijkertijd voor de stevigheid!

Binnenkort kan er geen blik meer in de glasbak

Dan zijn de bakken alleen nog maar voor het weggooien van gekleurd en wit glas. De bakken worden opnieuw bestickerd. Wilt u geen blik meer in de glasbakken gooien als de bestickering op de container aangeeft dat deze voortaan alleen voor glas bestemd is? Hartelijk dank voor uw medewerking!